stanje na putevima

Zatvoren izlazi sa autoputa A-1 prema Podlugovima, iz pravca Visokog

autoput

Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja, te obrate pažnju na pješake, bicikliste i motocikliste

Zbog visokih dnevnih temperatura mole se vozači da tokom dužih putovanja prave češće pauze, a ukoliko je to moguće da na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Iz BIHAMK-a upozoravaju vozače da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja, te obrate pažnju na pješake, bicikliste i motocikliste.

Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza u zoni petlje Podlugovi za saobraćaj je zatvoren izlazi sa autoputa A-1 prema Podlugovima, iz pravca Visokog. Saobraćaj se preusmjerava na petlju Sarajevo sjever. Ulazi na autoput A-1 na petlji Podlugovi prema Sarajevu i Zenici su u funkciji, kao i izlaz prema Podlugovima iz pravca Sarajeva. Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08.30 do 16.00 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Cazin-Skokovi-Velika Kladuša, Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.