Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrhovni sud FBiH

Almiru Ejuboviću potvrđeno 15 godina i 10 mjeseci zatvora

almir-ejubovic2222

On je 29. juna 2018., upravljajući BMW-om, izazvao stravičnu nesreću na autoputu A-1, u kojoj su život izgubile Ajla Ibrica, Nađa Neradin i Lejla Oruč

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odbio je žalbe Tužilaštva i odbrane i Almiru Ejuboviću, koji je optužen za smrt tri djevojke, kako saznajemo, potvrdio kaznu zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci, piše Dnevni avaz.

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Husein Delalić, Ejubovića je u decembru 2018. osudilo na kaznu koja je sada samo potvrđena.

On je 29. juna 2018., upravljajući BMW-om, izazvao stravičnu nesreću na autoputu A-1, u kojoj su život izgubile Ajla Ibrica, Nađa Neradin i Lejla Oruč.

Prema navodima iz optužnice, teretio se za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom.

U optužnici stoji da se, upravljajući svojim neregistriranim BMW-om X5 bez vozačke dozvole, sa postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim tablicama, kretao iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od skoro 166 kilometara na sat.

Tom prilikom je došlo do destabilizacije vozila. Ejubović je izgubio kontrolu nad volanom i lijevom bočnom stranom vozila naletio na saobraćajni znak koji označava razdvajanje ceste. Potom je udario u zaštitnu metalnu ogradu u dužini od skoro 15 metara te lijevom bočnom stranom vozila u metalni stub.