Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zadao joj 24 uboda

Amir (18) priznao da je ubio svoju nanu Mensuru, naveo je i motiv zločina

hasanbasic ubistvo
Foto: Nezavisne.com

Da bi unuk mogao biti ubica u policiji su posumnjali tokom uzimanja njegove izjave nakon što je prijavio da ju je pronašao jer se njegova priča nije poklapala sa pričom dvije osobe sa kojima je prijavio djelo

Amir Hasanbašić (18) iz Modriče priznao je ubistvo svoje nanu Mensure Hasanbašić (58) koju je 24 puta izbo nožem po grudima, rukama i nogama.

Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj kazao je na vanrednoj konferenciji za novinare da je osamnaestogodišnjak tokom pretresa priznao ubistvo starice, pišu Nezavisne.

Naime, jučer su na tri lokacije izvršeni pretresi i pretreseno je jedno vozilo.

Ukupno 24 uboda

“U toku pretresa koju koristi A.H. su pronađeni određeni odjevni predmeti, jedna jakna i patike i još neki odjevni predmeti koji su prije prijave u veš mašini oprani. Takođe, tu je prisustvovao i osumnjičeni A.H., gdje je prilikom pretresa isti priznao izvršenje krivičnog djela. Prilikom vršenja uviđaja je utvrđeno da ima ukupno 24 uboda, uglavnom su ubodi i predjelu grudnog koša, ima uboda u predjelu ekstremiteta, i ruku i nogu”, kazao je Radinković, te dodao da je osumnjičeni u izjavi naveo da je nakon izvršenja krivičnog djela popio deset tableta diazepama.

“Tako da se tako i ponašao u toku cijele kriminalističke obrade, znači s obzirom na uzrast ponašao se hladno, bez emocija, da bi poslije priznao izvršenje krivičnog djela i sve pojedinosti krivičnog djela”, naveo je Radinković.

On je kazao da su prilikom pregleda terena između kuće stradale žene i izvršioca na zelenoj površini pronašli ruksak u kojem se nalazila majica sa tragovima krvi, nož i rukavice.

Foto: Nezavisne.com

Osamnaestogodišnjak je sinoć sproveden u Okružno javno tužilaštvo Doboj, dežurni tužilac će predložiti nadležnom sudu određivanje pritvora.

Bio u društvu dva lica

“Dva lica koja su bila u društvu sa osumnjičenim A.H su pušteni na slobodu i ne mogu se dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Utvrđeno je da je poslije izvršenog krivičnog djela, kada je već došao u svoju kuću ostvario kontakt sa tim licima i lica su zajedno sa njim otišla do kuće njegove bake gdje su pronašli nju u takvom stanju i onda otišli u Policijsku stanicu”, rekao je Radinković.

U nedelju oko 21 sat prijavljeno je da je u kući u Ulici cara Lazara pronađeno beživotno tijelo sa višestrukim povredama.

“U toku noći je izvršen uviđaj, a istovremeno od A.H. je uzimana izjava u prostorijama Policijske stanice Modriča i sa licima koja su bila sa njim u društvu, dva lica, gdje su utvrđene određene nelogičnosti vezano za prijavu koju su podnijeli u 21 sat. U 1 sat, 23. oktobra već sva tri lica su lišena slobode i cijelu noć i u toku dana je vršena kriminalistička obrada nad njima”, kazao je Radinković.

Foto: Nezavisne.com

Da bi unuk mogao biti ubica u policiji su posumnjali tokom uzimanja njegove izjave nakon što je prijavio da ju je pronašao jer se njegova priča nije poklapala sa pričom dvije osobe sa kojima je prijavio djelo.

Poznat je motiv

“Vršenjem uviđaja gdje je prisustvovao osumnjičeni jednostavno je došlo do situacije kada je vidio kako se radi temeljno pretres njegove kuće, došao je u situaciju da je priznao u potpunosti krivično djelo”, naveo je Radinković.

Motiv je, navodi načelnik dobojske policije koristoljublje.

“Policijski službenici kada su došli na lice mjesta po prijavi, su utvrdili da su ulazna vrata nasilno otvorena, najvjerovatnije nogom, gdje smo mi našli i fragment patike, đona na ulaznim vratima i gdje je izvršena djelimična premetačina”, kaže Radinković.

On je dodao da nemaju informacije da je osumnjičeni konzument opojnih droga, ali je vjerovatno tablete koje imaju psihodejstvo popio da bi bio smiren i bez emocija u toku kriminalističke obrade.