Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzla

Objavljen termin dženaze Amri Kaharimanović

amra kahrimanovic dzenaza

Amru Kahrimanović biće ukopana na mezarju Bukovčići

Bosnu i Hercegovinu šokirao je novi slučaj femicida. Pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil je s više hitaca iz službenog pištolja u srijedu navečer usmrtio Amru Kahrimanović u Tuzli.

Ubijenoj Kahrimanović dženaza će se klanjati sutra u 14 sati ispred Komemorativnog centra Tuzla.

Ukop će se obaviti na mezarju Bukovčići, Grad Tuzla.

Podsjećamo, Elvis Ćustendil je u jednom tržnom centru u Tuzli ispalio nekoliko metaka u Kahrimanović. Nedugo zatim je pobjegao, a brzom intervencijom Specijalne jedinice MUP-a TK uhapšen je ispred zgrade u kojoj je živio.

Brutalnom ubistvu svjedočili su ostali gosti i radnica lokala.

amra kahrimanović dženaza

16 metaka

Elvisu Ćustendilu, osumnjičenom za ubistvo Amre Kahrimanović 7. februara 2024. godine, postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva TK stavio je prijedlog za određivanje mjera pritvora.

Ćustendil je osumnjičen da je, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK gdje je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

Ćustendil disciplinski kažnjavan

Kako je na jučerašnjoj pres konferenciji Uprave policije MUP-a TK kazao direktor Dževad Korman, Elvis Ćustendil, policijski službenik koji je ubio Amru Kahrimanović, ranije je bio pod dicsiplinskim mjerama.

Naime, Ćustendilu su 2020. godine izrečene disciplinske mjere zbog vožnje u alkoholisanom stanju i izazivanja saobraćajne nesreće.

“2020. godine bio disciplinski kažnjen za povredu službene dužnosti zbog saobraćajne nezgode jer je bio pod dejstvom alkohola. Ćustendil je radio oko 30 godina kao policajac za rad u zajednici, kasnije mlađi inspektor i inspektor u Odjeljenju krim policije, pomoćnik komandira, a već nekoliko godina radi u operativnom centru”, rekao je Dževad Korman, direktor Uprave policije MUP-a TK.