Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anto Niče sudiji kazao kako je nakon pokolja “tumarao po šumi”

anto-nice

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Livnu Nedim Begić odredio je danas poslijepodne 35-godišnjem Anti Niče iz Suhače u općini Livno pritvor u trajanju od mjesec dana, počev od 2. novembra do 2. decembra ove godine.

U izjavi za Fenu, Begić je kazao kako je Anti Niče određen pritvor zbog postojanja osnova sumnje da je 30. oktobra 2015. godine u večernjim satima u porodičnoj kući nožem usmrtio svoju 66-godišnju majku L.N. i bratovu suprugu, 44-godišnju S.N., te da je teško ozlijedio 46-godišnjeg brata M. N., koji je od posljedica uboda nožem na putu prema KBC Firule u Splitu preminuo.

[yuzo_related]

Kako je kazao Begić, osumnjičeni se tereti za kaznena djela ubistva za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od najmanje deset godina zatvora.

Na današnjem ročištu osumnjičeni se nije protivio određivanju pritvora i nije negirao da je počinio spomenuto teško kazneno djelo.

Sudac za prethodni postupak istaknuo je kako se osumnjičeni u svemu ovome ponašao trezveno i normalno, s tim da u svom izjašnjavanju nije precizirao gdje je bio od vremena počinjenja do hapšenje. Naveo je kako je “tumarao” po Cincaru, šumi, okolnim brdima…

Niče je već odranije poznat po ispadima i kaznenim djelima i to zbog nasilja u porodici, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te nanošenja tjelesnih ozljeda drugoj osobi.

– Zbog svojih nedjelja više je mjeseci proveo u pritvoru i zatvoru i taman kada je odslužio zadnju kaznu počinio je ovo teško kazneno djelo nad svojom porodicom – kazao je Begić.