Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Arnela popila kiselinu i skočila u smrt tri mjeseca nakon poroda

arnela_5

U kalesijskom naselju Kikači i Gornje Hrasno vlada tuga zbog tragične sudbine Arnele Hujdur (25) koja je u smrt skočila s prozora poslovno-stambenog objekta “Piemonte” u Kalesiji. Prethodno je Arnela kupila malu plastičnu stolicu i litru solne kiseline, te ispila pola boce, skinula čizme i kaput pa se bacila na beton.

– Nakon pada je još davala znakove života. Jaukala je od bolova, a preminula je u bolnici. Iza sebe nije ostavila nikakvo oproštajno pismo. Arnela nije stanovala u ovoj zgradi i nitko od stanara nije ju poznavao. Kažu kako je poslije poroda od prije tri mjeseca pala u depresiju te govorila kako će se ubiti. Navodno se dva puta pokušala i objesiti – kažu šokirani stanari. Arnelin suprug Edin Hujdur, za kojega se udala u maju prošle godine, u tim trenucima bio je na poslu, a najtužniju vijest u svom životu čuo je nakon dolaska kući.

Ona se prije dva mjeseca, na insistiranje svojih roditelja, vratila u porodičnu kuću u Kikačima. Međutim, bili smo u kontaktu, a prije nekoliko dana posjetio sam nju i sina. Kada sam krenuo, izašla je za mnom, izljubili smo se na stubištu

– Kolege s posla su mi rekli da mi brat plače. Sjeo sam s njim u automobil, ali prema kući nismo išli preko Kikača, nego Seljublja. Moja sestra živi u tom kraju, tako da sam pomislio da se njoj nešto dogodilo.

– Tek kada smo stigli kući i kada sam vidio da mi je majka živa, odmah sam počeo plakati. Slutio sam da se Arneli nešto dogodilo, a onda su mi rekli da više nije među živima – govori Edin Hujdur.

S Arnelom je, kako kaže, bio u vezi tri godine, a u maju prošle godine svoju ljubav su okrunili brakom.

Prije tri i pol mjeseca Arnela je rodila sina Ajdina.

– U međuvremenu, nakon rođenja sina, moj brat mi je ustupio kuću kako bismo se osamostalili… Nažalost, moje Arnele više nema, a u srcu mi ostaju neopisiva bol i tuga – govori Edin. Njegova majka Fatima, koja je rodila petoricu sinova i tri kćeri, ističe kako s nevjestom nikada nije imala problema.

Porodici Hujdur je, kako kažu, zaboljela činjenica što se Edinovo ime nije našlo na Arnelinoj smrtovnici.

Također, ističu kako su Arnelini roditelji insistirali na tome da mladi bračni par živi u njihovoj kući u Kikačima, ali da na to Edin nije pristao.

– Ona se prije dva mjeseca, na insistiranje svojih roditelja, vratila u porodičnu kuću u Kikačima. Međutim, bili smo u kontaktu, a prije nekoliko dana posjetio sam nju i sina. Kada sam krenuo, izašla je za mnom, izljubili smo se na stubištu – govori jecajući Edin Hujdur.

arnela-hujdur-1450970067-810927

Arnela na svom vjenčanju

Komšije nesretnog para znaju samo da su se njih dvoje voljeli.

– Arnela mi je rodica, a Edin komšija. Oni su se voljeli i to je jedina istina. Ne mogu vam opisati kako se osjećam i koliko mi je žao što se njihov zajednički život okončao na ovakav način. Ljudi mogu svašta pričati, ali istina je jedna – voljeli su se – ispričala je jedna mještanka.