Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U centralnoj i istočnoj Bosni magla, u ostatku zemlje vedro

BiH

Magla u Sarajevu

U centralnim i istočnim područjima Bosne danas će preovladavati magla i niska oblačnost. U ostatku zemlje vedro. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 5 do 11, na jugu i sjeveru zemlje od 10 do 16 stepeni. U mjestima s dugotrajnom maglom od -2 do 3 stepena.

Temperature zraka u 08.00 sati: Banja Luka -2 stepena, Bihać -1, Bijeljina -1, Bileća -4, Bjelašnica 6, Bugojno -5, Drvar -7, Gradačac 2, Han Pijesak 0, Ivan Sedlo 2, Jajce -4, Livno -4, Mostar 7, Neum 6, Sanski Most -5, Sarajevo -3, Sokolac -9, Srebrenica -2, Stolac -1, Zenica -3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U utorak, 29. decembra, u sjevernim, sjeveroistočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno i maglovito. Po kotlinama centrale i istočne Bosne magla i niska oblačnost. U ostatku zemlje sunčano. U večernjim satima u Bosni oblačno. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 3 do 7 stepeni. Dnevna temperatura zraka od 3 do 9, na jugu od 12 do 16 stepeni. U mjestima s dugotrajnom maglom temperature do 3 stepena.

U srijedu, 30. decembra, u južnim i jugozapadnim područjima zemlje pretežno vedro. U ostatku Bosne pretežno oblačno. Povremeno je moguća slaba rosulja, a u višim područjima pokoja pahulja snijega. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna -1 do 3, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U četvrtak, 31. decembra, u Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje u ostatku dana. U Hercegovini vedro. U jutarnjim satima s mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnja temperatura od -10 do -3, na jugu od -2 do 2, a dnevna -4 do 1, na jugu od 4 do 9 stepeni.

U petak, 1. januara 2016., jutro sunčano, prohladno s mrazom, uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama centralne i istočne Bosne s maglom. Prijepodne u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne naoblačenje, a do kraja dana i večernjim satima i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od -12 do -5, na jugu od -4 do 0, a dnevna -4 do 0, na jugu od 5 do 9 stepeni.