Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zvornika

Automobili totalno uništeni, dvije osobe povrijeđene

saobraćajna nesreća zvornik divič
FOTO: Dnevni avaz/Facebook

Zbog nesreće došlo je do zastoja zbog čega se apelira na vozače da idu obilaznicama

U saobraćajnoj nesreći u naselju Divič u Zvornku, a koja se desila danas, povrijeđene su dvije osobe. Ovu su za „Avaz“ potvrdili iz PS Zvornik. U nesreći su učestvovala dva putnička vozila.

– Ono što trenutno znamo je da je došlo do nesreće u kojoj su dvije osobe povrijeđene. Stepen povreda te ko su i šta su još ne znamo. Kolege su na terenu – rečeno je iz PS Zvornik.

Policija trenutno vrši uviđaj.

Zbog nesreće došlo je do zastoja zbog čega se apelira na vozače da prema Zvorniku idu obilaznicama.

Stanje na cestama u BiH

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a skrećemo pažnju i na povećanu opasnost od odrona. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog prosute nafte usljed kvara na autobusu na magistralnom putu M-17 u blizini Drežnice kolovoz je klizav (u dužini od 500 metara), pa savjetujemo maksimalno opreznu vožnju.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu M-17 kod Žepča, tako da se na mjestu radova saobraća naizmjenično i često se formiraju duže kolone vozila.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic-Jablanica (u mjestu Paprasko), zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, u mjestu Miljanovci. Svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća se usporeno-jednom trakom.

Pojačan promet na dva granična prelaza

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Jablanica-Blidinje Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.