Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučanin pretukao dječaka i prijetio da će pobiti sve komšije

policija_rs

Banjalučanin Goran Banjac (60) u četvrtak uveče napravio je haos u zgradi u kojoj živi u Kordunaškoj ulici u banjalučkom naselju Borik, kada je napao jedanaestogodišnjeg dječaka i druge komšije.

Stanari zgrade na broju 6. i juče su bili šokirani i u nevjerici su prepričavali da je sve izgledalo kao u horor filmu. Kažu da je Banjac bez ikakvog razloga napao i hladnokrvno pretukao dječaka koji se vraćao iz škole, a zatim i jednog stanara, dok je ostalim prijetio da će ih pobiti, piše Blic.

Jedan od stanara ispričao je da je incident počeo oko 18 sati, kada je Banjac pijan došao ispred ulaza i počeo da galami i lupa nogama po stubićima.

– Potom je ušao u zgradu i počeo nogama da udara po staklu ulaznih vrata. U tom trenutku djeca su se vraćala iz škole i njih trojica su ušla u stubište. Jedan od njih živi u prizemlju, a druga dvojica su braća sa sedmog sprata. Jedan od braće upitao je Gorana šta se dešava i tada je pao mrak na oči Banjcu – ispričao je jedan od komšija.

Kaže da je tada Banjac bez ikakvog razloga počeo da udara dječaka nogama i kesom koju je držao u ruci.
-Jadni dječak je tada počeo da doziva pomoć, a njegov brat je molio Gorana da prestane da ga tuče. Dječak koji je živio u prizemlju je uspio pobjeći i utrčao je u stan i ocu rekao da komšija tuče njegovog druga – kaže sagovornik Blica.

On ističe da je na sreću otac dječaka bio u kući i kada je čuo šta se dešava i odmah je istrčao u stubište, ali nije ni on dobro prošao.
– Kada je izašao, čuo je galamu u liftu. Otvorio je vrata lifta, gdje je zatekao Gorana kako tuče dječaka. Zagalamio je na njega riječima “komšija, šta radiš?“. Goran se u tom momentu okreće, te u jagodičnu kost udara šakom komšiju – pojašnjava ovaj stanar

Djeca su od straha liftom pobjegli na sedmi sprat, a Banjac i komšija nastavili su da se naguravaju u stubištu.
Tada iz stana izlazi i supruga komšije, koji je branio dječaka, i ona počinje galamiti da se smire.

-Međutim, Goran se ni tada ne smiruje. Izgledalo je kao da ima pomračenje uma, govorio je nepovezano. U jednom momentu vikao je komšiji da se zahvali ženi što ga neće ubiti, a već u drugom momentu je ponavljao “Sve ću vas pobiti“ – ispričao je sagovornik Blica.
Ni tu se ne smiruje situacija, tada izlazi još jedan komšija kojeg je Banjac, takođe izvrjeđao i zatim počeo da prijeti da će ubiti njega i njegovu majku.

– Vikao je da će naći čovjeka koji će nas za 100 maraka sve pobiti – kaže stanar ove zgrade.
Na sreću neko je u međuvremenu pozvao policiju, koja je brzo došla i uhapsila Banjca.

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović rekla je, navodeći inicijale, da je Goran Banjac odbio naređenje policije da se smiri i prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, a poslije toga oko 18.30 sati je uhapšen.

– Policija nastavlja rad na ovom slučaju, nakon čega će biti dostavljen izvještaj tužilaštvu – pojasnila je Markanović.