Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Monstruozan zločin u Paraćinu: Djed i baka ubili tek rođeno unuče

ubistvo

Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo ubistva Slaviši Ć. (49) i Milijani Ć. (42) iz Stubice kod Paraćina u Srbiji, određen je pritvor do 30 dana.

Oni su roditelji Aleksandre Ć. (22), čiju je mrtvu novorođenu bebu paraćinska policija 20. novembra pronašla u wc šolji u njihovoj porodičnoj kući. Roditelji su uhapšeni skoro mesec dana nakon događaja jer je obdukcijom i vještačenjem utvrđeno da je dijete rođeno živo.

Kako Novosti saznaju, 20. novembra kći se požalila roditeljima, koji nisu znali da je trudna, da je boli trbuh, a zatim je otišla u kupaonicu i porodila se.

Majka je presjekla pupčanu vrpcu i nakon toga roditelji su je odveli u ćuprijsku bolnicu gdje su ljekari utvrdili da se porodila. Istog dana paraćinska policija je u njihovoj kući pronašla mrtvu bebu u wc šolji.

Naložena je obdukcija novorođenčeta i vještačenje, koje je nedvosmisleno pokazalo da je beba rođena živa, nakon čega je policija uhapsila roditelje porodilje, a dan kasnije oni su saslušani u Višem sudu u Jagodini i određen im je pritvor.

Otac i majka su se na saslušanju branili šutnjom, dok Aleksandra još nije saslušana.