Crna hronika

"Obmanjivanje potrošača"

Banjalučanin svjesno obmanjivao kupce kojim je prodavao med

06/09/2019

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banja Luka, on se sumnjiči da je tokom 2017. godine kao odgovorno lice društva za trgovinu i usluge iz Banje Luke, stavio u promet u većim količinama svoj proizvod odnosno med, koji po kvalitetu nije odgovarao onome koji je bio na deklaraciji proizvoda, čime je obmanuo potrošače

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka podnijeli su danas izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjakuka protiv Banjalučanina J.К. zbog sumnje da je obmanjivao potrošače prodajom nekvalitetnog meda te da nije uredno vodio poslovne knjige.

Nezvanično se saznaje da je izvještaj podnesen protiv Janka Kantara (48), koji je odgovorno lice u firmi “Medolino” d.o.o, pišu Nezavisne novine.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banja Luka, on se sumnjiči da je tokom 2017. godine kao odgovorno lice društva za trgovinu i usluge iz Banje Luke, stavio u promet u većim količinama svoj proizvod odnosno med, koji po kvalitetu nije odgovarao onome koji je bio na deklaraciji proizvoda, čime je obmanuo potrošače.

“Takođe, utvrđeno je da je osumnjičeni u knjige koje je bio obavezan da vodi, unosio netačne podatke o količini otkupljenog meda od pčalara, koje je kasnije prodavao kao svoje vlasništvo”, rekli su u Policijskoj upravi Banjluka.

On je osumnjičen za krivična djela “Obmanjivanje potrošača” i “Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje”.

Tokom istrage izvršene su neophodna inspekcijske kontrole i saslušan je veći broj osoba, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.