Crna hronika

Banjalučanin ubio Mustafu Likića i bacio ga u Vrbas

17/06/2015

Jasmin Ilijić (1992.) iz Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da je 29. maja ubio Mustafu Likića (1984.) iz Sanskog Mosta.

Zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka Miroslav Delić je na vanrednoj pres-konferenciji podsjetio da je policija, radeći na identifikaciji beživotnog tijela muškarca, koje je 11. juna izvučeno iz korita Vrbasa u Banjoj Luci, utvrdila da se radi o M.L.

CJB Banja Luka nije imao zaprimljenu prijavu o nestanku ove osobe, a na osnovu prikupljenih informacija utvrđeno je, kazao je Delić, da postoje indicije da je M.L. ubijen.

Nakon obdukacije tijela M.L. utvrđeno je da je smrt najvjerovatnije nastupila utapanjem, ali se to sa sigurnošću nije moglo utvrditi, zbog činjenice da je leš duže vrijeme bio u vodi.

Policijski službenici su radi rješavanja okolnosti pod kojim je došlo do smrti M.L. preduzeli niz operativnih i istražnih mjera i radnji, saslušali veći broj svjedoka i na osnovu prikupljenih dokaza i informacija utvrdili da postoje osnovi sumnje da je J.I. (1992.) iz Banje Luke izvršio krivično djelo ubistva M.L.

Delić je naveo da se J.I. sumnjiči da je 29. maja 2015. godine u večernjim satima, u blizini tvrđave Kastel, na obali Vrbasa, nakon verbalnog sukoba fizički napao M.L. udarivši ga više puta u predjelu glave, usljed čega je pao na zemlju i udario glavom o kamen i izgubio svijest.

Nakon toga, osumnjičeni je žrtvu dovukao do obale Vrbasa i ubacio ga u vodu.

Na licu mjesta pronađeni su tragovi koji su izuzeti i koji će biti poslati na vještačenje radi dokazivanja krivičnog djela, a pronađena je i garderoba koju je osumnjičeni nosio u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Osumnjičeni J.I. je nakon završene kriminalističke obrade, jučer uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo sproveden u Okružno tužilaštvo Banja Luka na postupanje iz njihove nadležnosti.

Ove osobe su se ranije družile na području CJB Banja Luka, a obojica su poznata odranije policiji.

Na području Centra javne bezbjednosti Banja Luka, od početka 2015. godine do danas, izvršena su četiri ubistva i pet pokušaja ubistava i sva su riješena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.