Crna hronika

Osumnjičeni za ubistvo

Basarić tvrdi da je Forić stradala nesretnim slučajem, te da se pokušao ubiti

19/09/2019

Basarića su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili jutros

Senad Basarić (59), osumnjičen za ubistvo Irme Forić (53) sa kojom je bio u vezi, a čije je tijelo pronađeno jučer popodne u njenom stanu na Dobrinji, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Informaciju je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, koja je kazala da je za osumnjičenog određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, donijet će odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Basarića su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili jutros.

Basarić je na saslušanju u policiji negirao da je ubio Irmu, kazavši kako je ona stradala nesretnim slučajem. To je potvrdio i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Prema njegovim riječima, Basarić je istražiteljima rekao da je volio Irmu i da su se trebali vjenčati. Ustvrdio je da je ona nastradala kada je pala na dasku za meso koju je nosila u rukama. Rekao je i da joj je on pokušao pomoći, ali da se, uvidjevši da je mrtva,  uplašio i da se nakon toga pokušao ubiti četiri puta, piše Faktor.

Između ostalog je rekao je da je popio veliku količinu tableta, da se pokušao ugušiti ugljen-monoksidom i da je pokušao prerezati vene, ali da mu ništa od toga nije pošlo za rukom.

Basarić je, po svemu sudeći, nakon Irmine smrti u stanu proveo još dva dana. Javljao se na njen telefon i slao poruke njenoj kćerci kojoj je govorio da su njih dvoje u Mostaru, kako ne bi ništa posumnjali.

Ono što je zasad utvrđeno istragom je da su nakon pronalaska tijela u stanu, na tijelu Irme Forić pronađene povrede koje ukazuju na nasilnu smrt. Riječ je o povredama koje su nastale od udarca tupim predmetom, najviše ispod uha i po vratu.

Ipak, tačan uzrok smrti bit će poznat nakon što vještak sudske medicine dr. Nermin Sarajlić dostavi nalaz obdukcije, koju je naložilo kantonalno tužilaštvo.

Irma i Senad, kako piše Faktor, upoznali su se preko Facebooka, a potom i uživo, nakon čega su se počeli zabavljati.

On je u Glavatičevu jedno vrijeme imao kafanu “Zrno bibera”, koju je prije nekog vremena zatvorio, nakon čega se doselio kod nje u stan, gdje su zajedno živjeli do tragičnog događaja.

Komentari

Autor: Faktor

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.