Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beživotno tijelo muškarca iz Srbije pronađeno u Bosanskom Brodu

policija

Policija u Bosanskom Brodu jučer je pronašla beživotno tijelo muškarca, koji je identifikovan kao R.S. iz Đakovice, Republika Srbija, za koga se sumnja da je zadnjim metalnim dijelom sjekire sebi nanio povrede.

Leš ovog muškarca otkriven je, nakon što je Policijskoj stanici Bosanski Brod, oko 2.00 sati, iz tamošnjeg Doma zdravlja prijavljeno da je u navedenoj zdravstvenoj ustanovi ukazana ljekarska pomoć S.M. s područja te općine, kome su oštrim predmetom nanesene povrede u dijelu glave.

Policijski službenici su, nakon prikupljenih informacija i saznanja da se osoba koja je nanijela povrede S.M. nalazi u kući oštećenog, odmah izašli na lice mjesta gdje su uočili da su vrata sobe u prizemlju kuće zaključana.

Nasilno su otvorili vrata prostorije u kojoj su zatekli beživotno tijelo R.S. iz Đakovice, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, izvršili su policijski službenici Policijske stanice Bosanski Brod.

Tijelo preminulog prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice gdje će biti izvršena obdukcija, radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.