Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Detalji strašnog zločina: Roditelji priznali da su bezobzirno ubili bebu

050d2c0f-mile-simic-beba-ubojstvo-769×1024

Šimić je zaustavio vozilo pored puta na makadamskom proširenju. Mladenka je po prethodnom dogovoru, izvela njihovo dvoje malodobne djece da ne bi vidjeli što će Mile učiniti, udaljivši se sa istima od vozila

Vijeće Kantonalnog suda u Mostaru kojim je predsjedavala sutkinja Daniela Dalipagić – Rizvanović prihvatilo je sporazum o priznanju krivnje između optužene Mladenke Šimić i Kantonalnog tužiteljstva te istoj izreklo kaznu zatvora od 14 godina zbog kaznenog djela ubojstva.

– Tužiteljstvo je prilikom zaključivanja sporazuma sa optuženom i njezinim braniteljem i određivanjem predložene sankcije, koja je u zakonskom okviru cijenilo sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti na strani optužene. Stoga, Tužiteljstvo smatra da će izrečenom kaznom zatvora u trajanju od četrnaest godina biti zadovoljena kako specijalna, tako i generalna prevencija, te da će ona imati značajan utjecaj kako na počinitelja, tako i na druge eventualne počinitelje navedenog kaznenog djela, rečeno je u Tužiteljstvu. Mladenka Šimić se tijekom cijelog postupka branila sa slobode i ista ostaje na slobodi do pravomoćnosti presude.

Napominjemo, da je već ranije, 28. februara ove godine Kantonalno tužiteljstvo zaključilo sporazum o priznanju krivnje sa optuženim Milom Šimićem, za kazneno djelo Ubojstvo počinjeno prema svom tek rođenom djetetu, kojeg je 5. marta 2019. godine prihvatilo Vijeće Kantonalnog suda kojim je predsjedavala sutkinja Dalipagić – Rizvanović, te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od petnaest godina. Shodno tome, u ovom predmetu izrečena je ukupna kazna zatvora u trajanju od dvadeset i devet godina zatvora.

Prema navodima iz optužnice, Mile Šimić je 6. septembra prošle godine došao u Mostar po suprugu, koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda, i to u pratnji dvoje maloljetne djece. Nakon što su zajedno krenuli vozilom prema Čitluku, u namjeri da ubiju novorođenče, Šimić je zaustavio automobil u mjestu Kobilovača na cesti Mostar – Čitluk na makadamsko proširenje.

Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila da ne bi vidjela što će njihov otac učiniti i s njima se udaljila. Šimić je sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom i bacio je u provaliju. Novorođenče je glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo teške ozljede glave, uslijed kojih je nastupila smrt. Supružnici su se vratili u vozilo i zajedno s dvoje djece krenuli prema Mostaru i preko Žovnice se uputili u Grude. Šokantan slučaj otkriven je šest dana kasnije. Šimići su roditelji troje maloljetne djece, koja su smještena u “Majčino selo” u Međugorju.

Bezobziran način ubojstva svog tek rođenog djeteta

Mile Šimić i Mladenka Šimić se terete da su kao supočinitelji 6. septembra prošle godine, u poslijepodnevnim satima ubili svoje tek rođeno dijete. U optužnici je navedeno da je prvooptuženi Mile Šimić 6. septembra došao u Mostar po suprugu, koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda, i to u pratnji dvoje maloljetne djece. Inače, supružnici su, kako je navedeno u optužnici, zajednički skrivali trudnoću Mladenke Šimić.

Nakon što su svi zajedno, vozilom kojim je upravljao Mile, krenuli u pravcu Čitluka, u namjeri lišenja života novorođenčeta, što su i htjeli, te nakon što se prethodno zaustavio na jednom mjestu koje je bilo frekventno, tražeći pogodno mjesto za ostvarenje svog cilja, vozilom su došli do mjesta Kobilovača, općina Mostar. Šimić je zaustavio vozilo pored puta na makadamskom proširenju. Mladenka je po prethodnom dogovoru, izvela njihovo dvoje malodobne djece da ne bi vidjeli što će Mile učiniti, udaljivši se sa istima od vozila.

U tim trenucima Mile Šimić je sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu u kojoj se nalazilo novorođenče, pokriveno plavom dekicom, koju je, svjestan da će bacanjem u provaliju koja se nalazila neposredno pored puta, lišiti života novorođenče, što je i htio, i bacio, uslijed čega je novorođenče glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave, uslijed kojih ozljeda je nastupila smrt. Nakon toga, optuženici su se vratili u vozilo i zajedno sa  dvoje malodobne djece, okrenuli vozilo u pravcu Mostara i preko Žovnice uputili u Grude, gdje i žive. Ovaj slučaj šokirao je bh. javnost, a otkriven je 12. septembra. Šimići su roditelji troje maloljetne djece, koja su nakon ovog šokantnog slučaja smještena u „Majčino selo“ u Međugorju.