Tužilaštvo BiH

Biće zatražen pritvor za osumnjičenog državljanina Crne Gore

sud bih tuzilastvo

Pritvor će biti predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike

Akcija Tužilaštva BiH zajedno sa SIPA-om, Graničnom policijom, UIO BiH i MUP-om RS, rezultirala je zapljenom oko 100 kilograma opojne droge marihuana “skunk”, čija vrijednost na ilegalnom narko tržištu zemalja EU iznosi više stotina hiljada eura.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog, državljanina Crne Gore.

Pritvor će biti predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni je lišen slobode u koordiniranoj akciji agencija za provođenje zakona po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbe Suda BiH, tokom koje je na području Trebinja zaustavljeno teretno motorno vozilo u kojem je, u specijalno napravljenim pregradama, otkrivena opojna droga, koja je s područja Crne Gore prokrijumčarena u BiH.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija, u kojoj je zaplijenjena opojna droge marihuana „skunk“ u količini od 100 i više kilograma, namijenjena krijumčarenju u BiH te dalje prema zemljama EU – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.