Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bilal Repuh ubio oca oklagijom u Višegradu

Bilal Repuh sa ocem Abidom na arhivskoj fotografiji

Policija u Višegradu uhapsila je danas Bilala Repuha zbog sumnje da je u porodičnoj kući u selu Repuševići u toj opštini ubio oca Abida (80).

Iako je u početku tvrdio da je smrt nastala nesrećnim slučajem, istragom je utvrđeno da je sin oca pretukao oklagijom, te da je starac od batina preminuo. Naime, Bilal je u srijedu deset minuta poslije ponoći pozvao Policijsku stanicu u Višegradu i prijavio da mu je otac veče prije, oko 20.30, pao sa drvenih stepenica penjući se na tavan, nakon čega je stradao na licu mjesta.

Nakon poziva, policija je o tome obavijestila dežurnog tužioca koji je naložio da se formira ekipa i izvrši uviđaj navodno nesrećnog slučaja, koji je veoma brzo dobio neočekivan obrt. Na podu u kući našli su Abidovo tijelo sa modricama na glavama i rukama.

Takođe su našli i staricu Z.R., sestru ubijenog i Bilalovu tetku, kako leži na podu, a na njenom tijelu su takođe uočeni podlivi. Međutim, kako smo juče saznali, ona nije bila od velike pomoći policiji jer je riječ o mentalno bolesnoj i nepokretnoj ženi koja ne priča.

Istražioci su ubrzo zaključili da povrede na tijelu starca nisu mogle nastati padom s visine, a zatim su u ostavi našli oklagiju sa tragovima krvi te razotkrili da nije u pitanju nesrećan slučaj.

Bilal je tada u razgovoru sa policijom i tužiocem priznao da je dan ranije više puta oca udario oklagijom u glavu. Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, obdukcija koja je naložena po naredbi tužioca pokazaće šta je tačan uzrok smrt.

“U konsultaciji sa dežurnim tužiocem policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistva”, poručeno je iz ovog centra.