Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpool izbacio United, Braga razbila Fenerbahce

klopp

Fudbaleri Liverpoola plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope nakon remija sa Manchester Unitedom na Old Trafordu 1:1.

Ekipa Jurgena Kloppa do naredne faze stigla je zbog pobjede u prvom susretu sa 2:0.

United je mnogo bolje počeo meč na Old Traffordu. Prva prilika bila je preko Lingarda koji je bio usamljen, šutirao je, ali Mignole brani.

Mata je nekoliko trenutaka kasnije šutirao pored gola.

Uslijedio je pokušaj odgovora Liverpoola iz kontranapada preko Milnera, ipak nije uspio da doda loptu saigraču, jer je prethodno reagovao Carrick. Ipak, nastavljena je opasnost po gol gostija, ovoga puta preko Martiala.

Potom je De Gea imao fantastičnu odbrana. Po zemlji je šutirao Milner, lopta prošla kroz noge Blindu, ali Španac je bio siguran.

Bolju igru United je materijalizovao sa penala u 31. minutu. Martial je pao kaznenom prostoru, Mažić je pokazao na bijelu tačku, a mladi fudbaler, uzeo je loptu i savladao Mignoela.

http://dai.ly/x3ygz0d

Liverpool sporadično stvara prilike, Staridž pogađa prečku nakon prekida, iskosa sa 16 metara, a zatim Henderson u 41. minutu sa 11 metara prebacuje gol. Na 1:1 poravnava Coutinho. Prešao je oko 40 metara po lijevoj strani, nadmudrio Varelu, a zatim lobovao De Geu iz mrtvog ugla sa nekoliko metara.

U drugom poluvremenu tempo igre dosta je opao, to je više odgovaralo Liverpoolu koji je uspeo da sačuva prednost iz prvog meča.

Borussija Dortmund potvrdila je prolaz dalje, poslije 3:0 na Signal Iduna Parku, njemačku tim je u Londonu pobijedio Totenhem sa 2:1. U narednu fazu prošli su i Sevilla, Šahtjor i Braga.

Plasman u narednu fazu ranije su obezbijedili Sparta, Atletic Bilbao i Villareal.