Crna hronika

Detalji nesreće

“Bio je to horor”: Noga mu ostala na gasu, izgorio pred očima supruge

22/07/2019
Foto: Srpskainfo

Nesreće se dogodila u subotu oko 17.50 kada su se sudarili „fiat punto“ kojim je upravljao Šukalo i motocikl „honda“ kojim je upravljao Zoran Mrđa (37)

Bio je kao horor film, čuo se jak udar i odmah je automobil planuo. Vozač je nastavio da vozi auto u plamenu još desetak metara, prije nego što je udario u saobraćajni znak.

Ovako je jedan od očevidaca prepričao tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor u mjestu Prijakovci, u kojoj je poginuo Nikola Šukalo (74), a četiri osobe teško povrijeđene, piše portal Srpskainfo.

Nesreće se dogodila u subotu oko 17.50 kada su se sudarili „fiat punto“ kojim je upravljao Šukalo i motocikl „honda“ kojim je upravljao Zoran Mrđa (37). Nakon ove teške nesreće, Šukalo je izgorio u svom automobilu.

Sagovornik Srpskainfo je ispričao da je Šukalo bio u penziji i da je živio u banjalučkom naselju Paprikovac.

-U Prijakovcima ima vikendicu i znao je često tu dolaziti. U subotu uveče je vjerovatno krenuo da se vraća kući, a njegova vikendica se nalazi ispod glavnog puta. Da bi se uključio na glavni put, mora doći sporednom cestom – kaže naš sagovornik.

Prema njegovim riječima on je vozilo zaustavio na uključenju na glavni put, ali na tom mjestu postoji gusta živica i vjerovatno nije mogao dobro vidjeti taj dio puta.

-Čim je krenuo da se uključi na glavni put, u tom trenutku iz pravca Banjaluke naišao je motociklista i koji je udario dikretno u vozačeva vrata. Poslije udara „fiat“ je odmah planuo, a motociklista je odletio nekoliko metara od mjesta nesreće – pojašnjava naš sagovornik.

On je dodao da je Šukalu vjerovatno od udara odmah ostao bez svijesti i da mu je noga ostala na gasu, pa se zapaljeno vozilo nastavilo da kreće.

-Poslije nekoliko metara, najviše desetak, on je udario u saobraćajni znak i tu se zaustavio. U tom trenutku vozilo je već bilo skroz u plamenu. Na mjestu suvozača bila je njegova supruga Nada Šukalo koju je takođe zahvatio plamen. Uspjeli su je izvući iz vozila i ona je imala teške opekotine, skoro da ništa od odjeće nije ostalo na njoj- ispričao je pomenuti očevidac.

On je dodao da su na zadnjem sjedištu bile Ljubinka Milovac i Tanja Šobot, koje su uspjeli iskočiti iz vozila prije nego što je kompletno izgorjelo.

-Bilo je to užasan prizor, ljudi nisu mogli vjerovati šta su vidjeli. Pričao sam i sa drugim vozačima koji su bili tu i nikome nije bilo jasno kako se vozilo tako brzo zapalilo – istakao je naš sagovornik.

Svi povrijeđeni su prevezeni na Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske.

Uviđaj i veštačenja

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da je uviđaj na mjestu nesreće obavila dežurni tužilac Sanja Guzina, zajedno sa službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

-Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebnje istražne radnje radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do ove saobraćajne nesreće. Naložena je i obdukcija stradalog vozača, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – dodali su u Tužilaštvu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.