Bivši načelnik Višegrada prijavljen za zloupotrebu položaja

DCF 1.0

Protiv bivšeg načelnika Opštine Višegrad policija je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijela izvještaj zbog zloupotrebe službenog položaja, nesavjesnog rada u službi i falsifikovanja ili uništavanja službene isprave, piše detektor.ba.

Kako nam je potvrđeno u policiji, prijavljen je bivši načelnik Opštine Višegrad Slaviša Mišković.

Prema saopštenju Policijske uprave Foča, Mišković je zloupotrijebio položaj tako što je s više privrednih subjekata usmeno dogovarao a potom donosio i ovjeravao odluku načelnika o odobravanju sredstava iz budžetske rezerve u svrhu plaćanja prevoza, prehrambenih i sanitarno-higijenskih paketa.

Na taj način, navode u policiji, prijavljeni je oštetio budžet Opštine s namjerom omogućavanja sticanja protivpravne koristi.

Kako dodaju u policiji, sumnjiči se da je u vrijeme svog mandata, od 2013. do 2016. godine, zaključivao ugovore o poslovnoj saradnji s jednom televizijskom kućom prema kojima je obavezao Opštinu Višegrad da mjesečno uplaćuje iznos od 3.000 konvertibilnih maraka (KM).

Pri tome, navode u policiji, nije postupio po Zakonu o javnim nabavkama, čime je povrijedio pravo drugih medijskih kuća u Republici Srpskoj da ravnopravno apliciraju i učestvuju.

Prema policiji, Mišković je odštetio budžet Opštine Višegrad za oko 154.000 KM.