mostar

Bježao od policije autom, bacio drogu kroz prozor pa izazvao saobraćajnu nesreću

Mostar: Policijski očevid na mjestu sukoba navijača gdje je jedna osoba ozlijeđena
22.01.2022., Mostar - Na podrucju naselja Balinovac doslo je do sukoba navijaca u kojima je jedna osoba zadobila ozljede, policijska istraga je u tijeku. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Vozilom je upravljao V.H. (1970.) koji je lišen slobode, a o svemu je upoznata krim. policija i nadležni tužilac

Mostarska policija lišila je slobode V.H. (1970.) koji se u srijedu s vozilom “Renault Clio” najprije nije zaustavio na semaforu, a zatim je bježeći od policije kroz prozor vozila izbacio drogu te izazvao saobraćajnu nesreću.

“Dana 21.9.2022. godine, oko 01,20 sati, patrola policije PS Mostar Centar je na raskrsnici Ul. BNR i Franjevačke ulice u Mostaru zamijetila vozilo marke Renault Clio bijele boje, koje se nije zaustavilo na znak crvenog svjetla. Patrola je krenula za navedenim vozilom, ali ni na svjetlosnu ni na zvučnu signalizaciju vozač istog se nije zaustavio. Sustignut je u Ul. A.I. Zovke gdje je izazvao saobraćajnu nesreću. U vožnji je kroz prozor izbacio dvije pvc vrećice za čiji sadržaj postoji sumnja da se radi o opojnoj drogi speed i marihuani”, kaže se u izvještaju MUP-a HNK objavljenom u četvrtak.

Dodaje se kako je policijska patrola utvrdila da je vozilom upravljao V.H. (1970.) koji je lišen slobode, a o svemu je upoznata krim. policija i nadležni tužilac.