Crna hronika

Živinice

Bježeći od policije iz automobila izbacili dva kilograma droge (FOTO)

12/08/2020
Foto: MUP TK

Brzom intervencijom policijskih službenika, navedeno vozilo je sustignuto, te su lica A.T., rođen 1984. godine i M.T., rođen 1999. godine, oba nastanjenja na području grada Živinice, lišena slobode i privedena u službene prostorije MUP-a TK-a radi daljeg postupanja

Pripadnici MUP-a TK-a su jučer u Živinicama uočili putničko motorno vozilo u kojem su se nalazila dva lica od ranije poznata policiji po zloupotrebi opojnih droga, koja su tom prilikom, po uočavanju policijskih službenika, iz vozila odbacila dva veća paketa, te se udaljila sa mjesta događaja.

Brzom intervencijom policijskih službenika, navedeno vozilo je sustignuto, te su lica A.T., rođen 1984. godine i M.T., rođen 1999. godine, oba nastanjenja na području grada Živinice, lišena slobode i privedena u službene prostorije MUP-a TK-a radi daljeg postupanja.

– Prilikom pretresa kod A.T. je pronađeno jedno  pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok su odbačeni predmeti izuzeti sa lica mjesta i dostavljeni Tužilaštvu TK-a radi daljeg postupanja, a radi se o oko jedan kilogram biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis sativa” i oko jedan kilogram bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed” – saopšteno je iz PU MUP-a TK.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su službenici navedenog Odsjeka koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istog.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.