Snajperisti iz BiH rade za mafiju u Srbiji i Crnoj Gori

ratovi-droga

Oružani rat dva crnogorska klana koji se zbog krađe više od 200 kilograma kokaina vodi već tri godine u Kotoru, Beogradu i Novom Sadu, u kojem su ubijena osmorica i ranjena četvorica, pretvorio se u najsuroviju balkansku mafijašku hobotnicu.

Za likvidacije u borbi dva kotorska klana angažovane su plaćene ubice iz Bosne, i to na obje strane.

Rat nasmrt zavađenih kotorskih bandi počeo je krajem 2013, kada je u Valensiji nestao tovar od nešto više od 200 kilograma kokaina, švercovanog brodom iz Južne Amerike. Sukob, koji se pretvorio u rat do istrebljenja, vodi se između škaljarskog i kavačkog klana. Škaljarskim rukovode braća Jovan i Igor Vukotić iz Dobrote, bliski saradnici Luke Bojovića, dok su vođe druge grupe Slobodan Kašćelan, žrtva nedavne pucnjave u Novom Sadu, i Radoje Zvicer.

– Kašćelan i njegov tjelohranitelj su krajem juna ranjeni u Novom Sadu. Na njih su, dok su bili u Audiju A6 pucali napadači sa motora, koji su pobjegli. Kašćelan se oporavio i sprema osvetu. Istraga koja se u Srbiji vodi o ubistvima koja su rezultat sukoba kotorskih klanova došla je do saznanja o napadačima. Obje strane angažovale su plaćenike iz BiH. Neki su identifikovani – kaže za “Blic“ izvor upoznat sa istragom koja se vodi o ovim obračunima u Srbiji.

Izvor “Blica” kaže da je riječ o bivšim ratnicima i pripadnicima specijalnih vojnih i policijskih jedinica koji su se stavili na uslugu mafiji. Na cijeni su obučeni snajperisti, koji su u ovom ratu angažovani dva puta. O kojim sumama novca se radi, ne mogu da preciziraju čak ni ljudi iz podzemlja, ali je izvjesno da je riječ o desetinama hiljada eura. U kešu.

– Policija ima spisak od desetak bivših profesionalaca iz BiH koji ubijaju za mafiju, odnosno za onog ko više plati. Postoji bar još toliko plaćenika koji rade obazrivije i koji još nisu otkriveni – kaže sagovornik Blica.