Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Bosanac ubio suprugu zbog “veze sa crncen” (FOTO)

30/05/2016

Dragan Sekulić (38) osuđen je u američkoj državi Ohio na doživotni zatvor zbog ubistva bivše supruge Željke (37), koje se dogodilo 9. decembra u gradiću Massillon, s 15 hitaca iz bratova pištolja koji je uzeo iz njegove garaže, ispucao rafal u Željku pa se poslije kajao, ali to nije utjecalo na stavove suca koji mu je uskratio i pravo traženja pomilovanja, a zbog prethodnih optužbi za nasilje u porodici, na doživotnu kaznu dodano mu je još 14 godina zatvora.

Dragan je priznao da je pucao u nju, ali je tvrdio kako nije imao namjeru ubiti je. Kako je naveo, pucao je u afektu jer je doznao kako je u vezi s kolegom, a kako je riječ o crncu, “imao je prekid filma u glavi”.

Bivšu suprugu kobnog dana dočekao je na parkiralištu ispred Centra za rehabilitaciju “Astorija” gdje je radila kao medicinska sestra i ispalio joj tri metka u glavu, a ostatak u tijelo pa unajmljenim vozilom pokušao pobjeći prema aerodromu.

Sekulic,-Jail,-shooting,-fatal

Inače, Dragan je s porodicomiz BiH izbjegao u Srbiju gdje je upoznao Željku pa su u SAD emigrirali 2002. godine. U braku su dobili dvije kćeri koje sada imaju devet odnosno 13 godina.

zeljka-sekulic-3_1450141656074_28391710_ver1.0_640_480

Lanjskog augusta su se rastali, a Željka je, navodno, ubrzo poslije toga započela novu vezu. Samo dvije sedmice prije planiranog zločina pokušao ju je ubiti tako što je kamionom izgurao njezin automobil u kanal. Iz smrskanog vozila s potresom mozga od smrti su je spasili vatrogasci.

Pušten je uz jamčevinu od 100.000 dolara i zabranjen mu je kontakt s bivšom suprugom, a Željkini poznanici, koji su svjedočili o zlostavljanju, ispričali su kako se, iako ustrašena, vratila na posao iz financijskih razloga.

Komentari