Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanska Gradiška: Pronađeno oružje i laboratorija za proizvodnju droge

gradiska droga234

Policija u Bosanskoj Gradišci uhapsila je muškarca inicijala P. S. (1967.) te pronašla oružje i improvizovanu laboratorija za proizvodnju opojne droge „skank“.

Tokom akcije kodnog naziva “Balkan Trigger II”, koja je rezultat višemjesečne istrage, vođene pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi P.S.

Pronađene su vojne puške, ručne bombe, eksplozivne naprave, više od 850 municije različitog kalibra. Također, pronađena je improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge „skank“, s UV lampama, saksije sa zelenom biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga za precizno mjerenje i više mobilnih telefona.

Policijski službenici su ispitali P.S. zbog sumnje da je izvršio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena prozvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni proizvodio opojnu drogu koju je zatim namjeravao distribuirati korisnicina na području opštine Gradiška.

O svim činjenicama upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se P.S., nakon ispitivanja pusti na slobodu i da se nastavi s preduzimanjem potrebnih mjera i radnji s ciljem dokumentovanja pomenutih krivičnih djela.