Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanski Pink Panther policiji preko FB-a: Zapišite mi broj, privedite me sutra

Marijo Dadic – face

Šta je serijski kradljivac Marijo Dadić (33) iz Bugojna, nastanjen u Mostaru, poznatiji kao bosanski Pink Panther, koji je sinoć ponovno uhapšen u Čapljini zbog ko zna već koje provale u porodične kuće u dolini Neretve, radio na slobodi?

Upravo u Pink Panther stilu, Pogled. ba je odogovor potražio “provalom” na njegov javno svima dostupni Facebook profil. Sudeći po naslovnoj stranici, Dadićev je životni moto- Kao prvo, ne moram ja ništa!

Uz dorodošlicu sa slikom pištolja u ruci, te više selfija, tu su i fotografije s logotipom marihuane, što je valjda njegov način trošenja tuđeg novca i opuštanja nakon obavljenog “posla”, kao i ovjekovječene uspomene s kolegama unutar zatvorskih zidina, a ima i poruka policiji preko registarskih oznaka na BMW-u- Zapišite mi broj, privedite me sutra!

Osim toga, ilustrativno ukazuje i na svoju umjetničku liniju, uz životnu pouku: Ono što ti neprijatelji kažu u lice, nije ni blizu onoga što ti prijatelji kažu iza leđa!

Podsjetimo, samo prije dvije sedmice ovaj “lopovski profil” uhapšen je u Mostaru zbog šest istovjetnih provalnih krađa u Mostaru, a plijen su mu uglavnom nakit i novac, pa je pušten da se brani sa slobode, što je izazvalo revolt oštećenih i javnosti. To i ne čudi budući da je ranije počinio na desetetine nedjela. Samo u jednoj takvoj seriji je napravio 37 provala u kuće imućnijih Mostaraca i za to, nakon priznanja, dobio svega 2,5 po godine zatvora. Inače, prema njegovoj kaznenoj evidenciji, do sada je čak 23 puta osuđivan u cijeloj BiH i ima ukupno 18 godina zatvora, a odležao je svega nešto više od pet. Računa se da je počinio milionsku štetu. Iz pravosuđa HNK su nam obećali da ga ovaj put sigurno neće pustiti tako brzo.