Braći Klinčanima iz Tuzle određen jednomjesečni pritvor

sud tuzla

Kantonalni sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor za braću Darka (32) i Dražena (35) Kilinčana iz Tuzle zbog sumnje da su počinili krivična djela pokušaj ubistva i oštećenja tuđih stvari, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužlaštva Tuzlanskog kantona.

Postoji sumnja da je Dražen 29. maja u naselju Bukinje kod Tuzle, nakon kratke svađe, muškarca udario staklenom bocom u glavu i nanio mu lake povrede.

Njegov brat Darko je poslije toga otišao kod kuće oštećenog, te je njegovu nevjenčanu suprugu, koja je pokušala pobjeći, stigao na cesti i metalnom šipkom joj zadao veći broj udaraca po glavi i tijelu, teško je povrijedivši.

Obojica su nakon toga otišli do prodavnice u tuzlanskom naselju Moluhe, gdje su i muškarca sačekali i metalnom šipkom i lopatom mu zadali veći broj udaraca po glavi, tijelu, rukama i nogama, nanijevši mu teške povrede.

Istovremeno su na automobilu otećenog napravili brojna oštećenja.

Policija je osumnjičene uhapsila, obavila kriminalističku obradu i, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predala ih u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Postupajući tužilac dono je naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, koji su i ranije više puta osuđivani iz oblasti imovinskih i krvnih delikata.