Općinski sud u Mostaru

Brata udario tepsijom po glavi, pa ga nastavio tući šakama

Psihički i fizički zlostavljao je svog brata M. B. vrijeđajući ga, psujući mu, te ga više puta udarajući šakom po glavi i tijelu

Općinski sud u Mostaru odredio je u ponedjeljak pritvor u trajanju od najduže mjesec dana od dana oduzimanja slobode Zdenku Buhovcu zvanom Zdena (1959.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u porodoci, izvijestilo je u utorak Kantonalno tužiteljstvo HNK Mostar.

Buhovac se sumnjiči da je u drugoj polovici 2020. godine u kući u naselju Gornja Jasenica br.10, Mostar, u kojoj živi u zajedničkom kućanstvu s članovima svoje porodice, psihički i fizički zlostavljao svog brata M. B. vrijeđajući ga, psujući mu, te ga više puta udarajući šakom po glavi i tijelu.

Potom je 12. 12. 2020. oko 9 sati oštećenog M.B. nakon kratke prepirke udario tepsijom po glavi, a zatim ga prijeteći mu da je “gotov”, nastavio udarati zatvorenim šakama po glavi, licu, kao i cijelom tijelu, uslijed čega je oštećeni zadobio tjelesne ozljede u vidu prijeloma rebra.

“Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, odnosno, da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna”, navodi se u priopćenju.

Iz Tužiteljstva napominju kako u saradnji s MUP-om HNK, PU Mostar, nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u navedenom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno kazneno djelo.