Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo kod viteza

Bratić ubijenog Sifeta: Zasmetali su mi komentari na društvenim mrežama

ammar sifet

U Vitezu je Sifeta Haskića (40) nožem zaklao Smail Bešo (43) u ugostiteljskom objektu “Ovo malo duše”

Dok je mene, moga babe i amidže Ifeta, tetki, rođaka Vahdeta i ostalih rođaka i rodica, Sifetovoj porodici ništa neće faliti. Djeci će faliti samo ta očinska ljubav, ali vrijeme će proći, a bol će ostati, kazao je u razgovoru za Dnevni avaz Ammar Haskić, fudbaler FK Vitez, bratić ubijenog Sifeta Haskića.

U Vitezu je Sifeta Haskića (40) nožem zaklao Smail Bešo (43) u ugostiteljskom objektu “Ovo malo duše”.

Jučer je obavljena dženaza Sifetu Haskiću.

Iako shrvan tugom zbog smrti amidže Sifeta, uz kojeg je bio vezan, Ammar je pristao na razgovor.

– Sifet mi je bio amidža. Živjeli smo tu kuća do kuće. Bio je čovjek koji se snalazio kroz život da osigura svojoj porodici lijep život, što je i uspio. Taman kad je bilo sve potaman, desilo se ovo. Sigurno da on tako nikom nikad ne bi uradio, na takav način zaklati nekoga kao životinju… Plač neće ništa pomoći. Pomoći će da dovimo za njega. Da mu se Allah dragi smiluje i grijehe oprosti, da njegove sinove Dževada i Dženana uputi na pravi put, kao i nerođeno dijete – navodi Ammar.

Zasmetali su mu pojedini komentari na društvenim mrežama pa ističe da Sifet nije bio ”čovjek od kafane”.

– Te kobne noći pričao sam s njim prije na sat nego što će se to desiti. Posljednje što mi je rekao je to da će brzo stići – prisjeća se Ammar.

Objašnjava da Sifet nije pio cijelu noć, kako se navodi, već da je od kuće otišao u četiri sata, a da je ubijen nekoliko sati kasnije, u 21:40 sati.

Sifetovog ubicu Smaila Bešu dobro poznaje.

– Ubicu mog amidže poznajem. Iza njega je ostalo dvoje male djece. Njegovoj supruzi i djeci nemamo šta zamjeriti niti ćemo ih ružno pogledati. Oni nisu krivi za to šta im je otac odnosno suprug uradio – kazao nam je Ammar Haskić.