Crna hronika

zločin kod viteza

Svjedoci ispričali kako ubijen Sifet: “U munjevitoj tuči Bešo ga je zaklao”

01/02/2020

U munjevitoj tučnjavi koja je uslijedila nakon prepirke, kažu svjedoci, odnosno dvojica gostiju i konobarica koja je radila u objektu, niko nije stigao reagovati kada je Bešo nožem napao Haskića

Svirepo ubistvo koje se u četvrtak u 21.40 sati dogodilo u ugostiteljskom objektu ”Ovo malo duše” u viteškom mjestu Vraniska, šokiralo je Vitežane. Nakon što su cijelu noć pili zajedno, došlo je do verbalnog obračuna, poslije kojeg je Smail Bešo (43) doslovno nožem zaklao Sifeta Haskića (40) iz Viteza.

U munjevitoj tučnjavi koja je uslijedila nakon prepirke, kažu svjedoci, odnosno dvojica gostiju i konobarica koja je radila u objektu, niko nije stigao reagovati kada je Bešo nožem napao Haskića.

Haskić je odmah nakon događaja prevezen u Dom zdravlja u Vitezu, odakle je hitno upućen u bolnicu u Novoj Biloj, gdje je i preminuo.

Policija je uhapsila Bešu, koji je bio teško pijan.

Tek bi sad trebao biti predat pod nadzor Tužilaštva Srednjobosanskog kantona, gdje će biti ispitan. Nakon ispitivanja, trebalo bi se više znati o motivu, odnosno razlogu svađe koja se završila tragično.

Kako svjedoci kažu, Bešo i Haskić otprije se znaju. Policajci su na mjestu događaja pronašli nož, koji će biti poslat na vještačenje. Iza ubijenog ostali su dva sina i supruga u poodmakloj trudnoći.

Komentari

Autor: Avaz.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.