Crna hronika

Eksplozija oko 18 sati

Brčanska policija istražuje detonaciju u naselju Kolobara

06/02/2021

Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta

Policiji Brčko distrikta BiH je dana 06. 02. 2021. godine u 18.14 sati prijavljeno da je u naselju Kolobara, u Ulici Kantardžića, u neposrednoj blizini česme aktivirana eksplozivna naprava, javlja FTV.

Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršili uviđaj. Uviđajem je utvrđeno da je u betonsku kantu za smeće ubačeno pirotehničko sredstvo jačeg intenziteta, te da se najvjerovatnije radi o nepromišljenom potezu mlađih osoba i da je tom prilikom načinjena manja materijalna šteta, te da nema štete na okolnim objektima, kao ni povrijeđenih.

Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH radi na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela „Izazivanje opšte opasnosti“ iz člana 317. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH i hitno će preduzeti sve neophodne istražne radnje na rasvjetljavanju okolnosti i sankcionisanju odgovornih u skladu sa zakonom.

Komentari

Autor: FTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.