Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Briznuo u plač kada su ga osudili na dvije godine zbog prodaje marihuane

okruzni-sud-banja-luka

Dvadesetjednogodišnji Vedran M. je briznuo u plač kada mu je u Okružnom sudu u Banjoj Luci izrečena presuda od dvije godine zatvora jer je prodavao “jointe” marihuane, piše Dnevni list.

Njemu je kaznu u sudnici Okružnog suda Banja Luka izrekla sutkinja Vesna Stanković-Ćosović, a mladić je pritom zaplakao i govorio kako se kaje.

Kako se navodi u presudi, on je proglašen krivim da je od novembra 2013. do aprila ove godine prodavao marihuanu po Banjoj Luci zajedno s maloljetnim bratom kojem se sudi u odvojenom postupku.

Kako se navodi u presudi, marihuanu je prodavao upakiranu u “jointe”, a u presudi se spominje i detalj kako je jednom maloljetniku u dva navrata prodao dva “jointa” za iznos od pet maraka.

Pri izricanju presude, suktinja je Vedranu rekla kako mu je izrečena minimalna kazna u skladu s zakonom za djelo koje je počinio.

“Sud je prilikom odmjeravanja kazne cijenio to što je mladić neosuđivan te njegovu mladost kao i pokazano kajanje.

“Sve ovo je uzeto kao olakšavajuće okolnosti za optuženog”, kazala je sutkinja Stanković-Ćosović.

Tokom suđenja, Vedran je pak tvrdio kako nije imao namjeru baviti se preprodajom marihuane te kako ju je kupovao, ali za svoje potrebe, no Sud očito to nije uvažio.

On se tokom suđenja branio sa slobode.