Crna hronika

braniće se sa slobode

Buba Corelli i njegov rođak napustili policijsku stanicu na Ilidži

16/02/2021
FOTO: Hodžić napustio policijsku stanicu / FOTO: faktor.ba

Njih dvojica su uhapšeni nakon tuče i pucnjave u naselju Stup, u kojoj je učestvovalo više osoba

Nakon što je po naredbi postupajućeg tužioca pušten da se brani sa slobode, poznati reper Buba Corelli, pravog imena Amar Hodžić, napustio je postorije Pete policijske uprave na Ilidži, objavio je Faktor.

Kako je ranije potvrđeno, tužilac je naredio da on i njegov rođak Omar Curić, nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, budu pušteni na slobodu jer nije bilo zakonskog osnova za njihovo dalje zadržavanje.

– Predmet ide u redovnu proceduru – kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Zlatko Ibrišimović, avdokat popularnog repera u izjavi za „Avaz“ pojasnio je razloge zbog kojih je njegov klijent pušten na slobodu iz policijskih prostorija.

Naime, kako je kazao Ibrišimović izjava koju je Corelli dao nad ranije ispostavila se kao istinita te je zbog toga i pušten na slobodu.

– Jednostavno nema nikakve veze sa događajem. Dakle, on je kazao da se tu slučajno zatekao, jer je krenuo da se vidi s rođakom kada se pucnjava dogodila. Što se tiče dva pištolja koja su pronađena kod njegovog rođaka, također je utvrđeno da nema veze s tim. Upravo zbog toga što se njegova priča ustanovila kao tačna, pušten je na slobodu. Jer, da je bilo drugačije zasigurno ga nebi pusti s obzirom kakav je ovaj događaj imao odjek u javnosti – ustvrdio je Ibrišimović.

– On je danas ispitan u svojstvu osumnjičenog, ali uzimajući u obzir izjave drugih učesnika, kao i dokaze koje sam ja imao prilike da pogledam ne sumnjam da će on u daljem toku ovoga krivičnog postupka imati status svjedoka. On zaista ninakoji način nije doprinio ovom događaju. Neka druga odluka bila bi iznenađujuća, ali opet vidjećemo šta će tužilac odlučiti – kazao je Ibrišimović.

Curić i Hodžić su uhapšeni nakon tuče i pucnjave u naselju Stup, u kojoj je učestvovalo više osoba.

Dvije su povrijeđene u tuči i ukazana im je pomoć, dok su Hodžić i Curić uhpšeni i prenoćili su u policiji.

Corelli je sinoć kazao da se “našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu”.

Sat kasnije uhapšen je u Ljubljanskoj ulici u Sarajevu.

Iz policije je ranije rečeno da je prilikom privođenja Curić od sebe odbacio dva pištolja i okvir za municiju.

Istraga se nastavlja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.