Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čedu Đokića u Zvorniku likvidirao pripadnik “Zemunskog klana”?

zvornik

Bijeljinska policija sinoć je između Bratunca i Zvornika uhapsila, kako se nezvanično saznaje, Filipa Koraća koji se dovodi u vezu sa ubistvom Čede Đokića (60), 1. augusta u Zvorniku.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač potvrdio je novinarima da će se po okončanju istrage znati da li je uhapšena osoba počinilac ubistva.

– Ne možemo da potvrdimo da je ubica. Radi se o kriminalnoj osobi i naši inspektori trenutno vrše obradu nad tom osobom. Simptomatično je da je ova osoba bila na području Zvornika kada je izvršeno krivično djelo ubistva i da je pokušala nelegalno da pređe Drinu, ali je zaustavljena – rekao je Lukač.

VEZANI TEKST Detalji likvidacije u Zvorniku: Čuo se prasak, a onda jauci

Nezvanično, uhapšeni Korać jedan je od najbližih saradnika vođe takozvanog “zemunskog klana” Luke Bojovića.

Luka Bojović

Luka Bojović

Zemunski klan je devedesetih godina bio najjača mafijaška organizacija koja je ikada postojala na Balkanu. Naziv je dobio po tome što mu je sjedište u Zemunu, u jednoj od beogradskih općina.

Svoj vrhunac doživio je od 2000. do 2003. kada je bio jedna od najmoćnijih kriminalnih organizacija u jugoistočnoj Europi. Upravo su pripadnici ovog klana likvidirali srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Bojović je ulogu vođe klana preuzeo nakon što su u potjeri nakon ubistva Đinđića ubijeni njegovi najmoćniji šefovi i osnivači Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum. Velika većina pripadnika “zemunskog klana” ubijena je ili iza rešetaka.