Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čeka se obdukcija tijela bebe koju je majka bacila u Drinu

les_bebe

Obdukacija će pokazati da li je smrt bebe, koju je majka jučer u Zvorniku bacila u rijeku, nastupila prije poroda ili je novorođenče bilo živo.

Jutros oko osam sati iz rijeke Drine pripadnici opštinske vatrogasne jedinice izvukli su leš bebe koju je u rijeku jučer bacila žena, koja se porodila u ulici Svetog Save, u centru grada, a po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Centra javne bezbjednosti Zvornik.

Tijelo bebe ženskog spola sa posteljicom nađeno je stotinjak metara uzvodno od starog mosta i predato je policiji na obdukciju, rekao je zamjenik komandira Vatrogasne jedinice Sasa Ilić. Portparol CJB Zvornik Miljan Bobar rekao je da je u dogovoru sa nadležnim tužiocem majka bebe sa inicijalima S.V. osumnjičena za čedomorstvo, jučer nakon saslušanja puštena kući, ali rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela se nastavlja.

Podsjećamo, žena S.V. (1985) iz Zvornika jučer je uhapšena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo djeteta pri porođaju.

Policiji je jučer oko 8.40 sati prijavljeno da se u Dom zdravlja Zvornik, radi ukazivanja ljekarske pomoći javila S.V. za koju je utvrđeno da se u noći 25. na 26. decembar u periodu od 00.30 pa do 1.00 sati porodila u ulici Svetog Save u Zvorniku, nakon čega je novorođenče odnijela do rijeke Drine i bacila u rijeku.