Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zvornika

Četiri policajca MUP-a RS uhapšena zbog sumnje na premlaćivanje maloljetnika u stanici

polcija mup rs
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Ilustracija

Policiji u Zvorniku je ovaj slučaj prijavljen 28. augusta, dan nakon što se sve dogodilo u policijskoj stanici u Osmacima

Četiri policijska službenika Policijske stanice Osmaci, koji su napali maloljetnika prilikom saslušanja u stanici, uhapšeni su i suspendovani, a protiv njih će biti pokrenut unutrašnji postupak.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se oglasilo povodom napada na Bošnjake povratnike u tom entitetu, a između ostalog su kazali i da je povodom premlaćivanja 14-godišnjeg dječaka pokrenuta istraga.

“Kada je u pitanju postupanje policijskih službenika Policijske stanice Osmaci prema maloljetnom licu, bošnjačke nacionalnosti, ističemo da Uprava kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Bijeljina provodi istragu u vezi sa sumnjom da su izvršena krivična djela ‘Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja’ i ‘Nesavjesan rad u službi'”, naveli su.

Informacija koja do sada nije bila poznata je da su uhapšena četiri policajca koja se sumnjiče za napad na maloljetnika u stanici prilikom saslušanja, koje je također vjerovatno bilo protivzakonito.

“U okviru te istrage slobode su lišena četiri policijska službenika PS Osmaci. Isti su i suspendovani i protiv njih će biti pokrenut unutrašnji postupak”, kazali su.

Policiji u Zvorniku je ovaj slučaj prijavljen 28. augusta, dan nakon što se sve dogodilo u policijskoj stanici u Osmacima.