Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik naše stranke

Forto o sastanku kojem će domaćin biti HDZ: “Bit će spreman paket koji možemo objaviti”

FOTO: Fena

Forto je u vezi s tim izrazio očekivanje da će već do narednog sastanka, za petnaest dana, kojem će domaćin biti HDZBiH, imati “paket s kojim se ide naprijed i koji možemo objaviti’

Predsjednik Naše stranke (NS) Edin Forto izjavio je danas kako su razgovori lidera Trojke, SNSD-a i HDZ-a BiH bili fokusirani na tri bloka pitanja – evropski paket koji je prioritetan, ali i sve zakone važne za određene resore, a u vezi s čime ne bi trebalo biti ništa sporno, te da se treći blok pitanja odnosio na određerne projekte, poput istočne interkonekcije.

– Danas su spomenuti neki od tih zakona – zakon o kibernetičkoj sigurnosti, zakon o elektronskom potpisu, zakon o vanjskim poslovima, zakon o kontroli granice i drugi zakoni koji nisu nabrojani kao top prioriteti u onih 14 prioriteta, a koji na neki način približavaju naše usklađivanje s pravno stečevinom EU – kazao je Forto nakon završetka sastanka u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Forto je u vezi s tim izrazio očekivanje da će već do narednog sastanka, za petnaest dana, kojem će domaćin biti HDZBiH, imati “paket s kojim se ide naprijed i koji možemo objaviti’.

Današnji sastanak je nastavak serije susreta lidera politikih stranaka koje čine vladajuću koaliciju, a prije ovoga održan je sastanak 22. augusta u Istočnom Sarajevu, kada je odblokirano imenovanje ministra finasija BiH Srđana Amidžića. Na tom sastanku je dogovoreno i usvajanje seta evropskih zakona.