Crna hronika

Banja Luka

Četvorica uhapšenih zbog proizvodnje “skanka” predata tužilaštvu

16/07/2019
Foto: Nezavisne novine

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je da su osumnjičena lica skank distribuisala u zemlje EU, kao i da u jednoj od pronađenih laboratorija ima između 900 i 1.000 komada trske te droge

Banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu večeras je predat i četvrti uhapšeni u policijskoj akciji na području Banjaluke u kojoj su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju skanka, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Prethodno su tri od četiri uhapšena lica, nešto prije 18.30 časova, predata Okružnom tužilaštvu nakon što su policijski službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet nad njima završili kriminalističku obradu.

Tužilac će nakon saslušanja osumnjičenih odlučiti da li će predložiti da im bude određen pritvor.

U akciji “Unikat”, koju su pod nadzorom pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva, a uz asistenciju Policijske uprave Banjaluka, izveli policijski službenici Uprave MUP-a Republike Srpske, uhapšena su lica čiji su inicijali N.D, S.Š, D.D. i T.D.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je da su osumnjičena lica skank distribuisala u zemlje EU, kao i da u jednoj od pronađenih laboratorija ima između 900 i 1.000 komada trske te droge.

“Policijski službenici zaplijenili su oko 70.000 KM u raznim valutama od četvorice uhapšenih u akciji na području Banjaluke u kojoj su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju skanka”, rekla je Miljanovićeva Srni.

Miljanovićeva je istakla da je iz jedne od laboratorija oduzeto 33.750 evra, 2.200 švajcarskih franaka i 180 KM.

Kod uhapšenog lica čiji su inicijali S.Š. pronađena je i automatska puška, pištolj, eksploziv i falsifikovani dokumenti zbog čega će protiv njega biti podnesen izvještaj za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge, nedozvoljen promet oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i falsifikovanje.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Sanelu Šeraniću, osumnjičenom da je vođa kriminalne grupe koja je na području Banjaluke imala dvije laboratorije za proizvodnju skanka, koje je pronašla policija.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Sanel Šeranić, Nenad Dragišić, Dean Đajić i Danijel Trninić.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.