Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srednjobosanski kanton

Crna nedjelja: Poginula dvojica vozača, jedan sletio u rijeku, drugi udario u betonski zid

slijetanje automobila nesreca – pixsell (2)
03.09.2017., Brodski Zdenci - Policija je oko podneva zaprimila dojava da se na ulazu u Brodske Zdence u odvodnom kanalu nalazi osobni automobil koji je sletio sa ceste. U automobilu golf poginuo je muskarac, sto je potvrdila ophodnja policije dolaskom na mjesto nesrece. Jos nije poznat identitet osobe, kao ni vrijeme slijetanja automobila s ceste. Ocevid je u tijeku. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Tokom vikenda na području ovog kantona evidentirano je 28 saobraćajnih nesreća

Dvije osobe smrtno su stradale u prometnim nesrećama na području Srednjobosanskog kantona (SBK) u nedjelju navečer.

Na lokalnom putu iznad naselja Vesela u općini Bugojno u nedjelju u 21.30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je motorno vozilo marke Suzuki, kojim je upravljao M.S. rođen 1955. godine iz Bugojna sletjelo u rijeku Vesočnicu, prilikom čega je vozač smrtno stradao, navedeno je u izvještaju MUP-a SBK.

Istoga dana, oko 23.15 sati na magistralnom putu u mjestu Stojkovići u općini Novi Travnik dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je putničko motorno vozilo marke BMW sletjelo s kolovoza i udarilo u betonski zid.

Vozilom je upravljao M.S. rođen 1984. godine iz Novog Travnika, koji je uslijed zadobivenih ozljeda smrtno stradao, dok je na vozilu pričinjena znatna materijalna šteta.

Tokom vikenda na području ovog kantona evidentirano je 28 saobraćajnih nesreća. Pored navedena dva smrtna ishoda, u nesrećama su tri osobe zadobile teže i četiri osobe lakše tjelesne ozlijede, stoji u izvještaju.