u dvije odvojene nesreće

Crna noć na bh. cestama: U slijetanju vozila poginule tri osobe

prometna
Foto: Damir Spehar/PIXSELL (Ilustracija)

Oko 20.00 sati na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad u mjestu Blagaj došlo je do slijetanja sa kolovoza vozila marke „Golf“ kom prilikom su smrtno stradali vozač I.J. i suvozač M.J., oba iz Novog Grada

Policijskoj upravi Prijedor, 14. novembra 2021.godine, prijavljene su dvije saobraćajne nezgode slijetanjem vozila sa kolovoza u kojima su smrtno stradale tri osobe.

Oko 20.00 sati na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad u mjestu Blagaj došlo je do slijetanja sa kolovoza vozila marke „Golf“ kom prilikom su smrtno stradali vozač I.J. i suvozač M.J., oba iz Novog Grada.

Slijetanjem traktora sa kolovoza na lokalnom makadamskom putu u mjestu Balte, smrtno je stradao vozač N.M. iz Prijedora. Policijskoj upravi Prijedor ova saobraćajna nezgoda prijavljena je oko 17,25 sati, saopćeno je iz te policijske uprave.

Nakon obavještavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na mjestima saobraćajnih nezgoda izvršen je uviđaj.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno ograničenja brzine kretanja vozila, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, lijekova ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.