Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nezapamćeno

Crni petak u Tuzli: Ubistvo, dva samoubistva, troje ranjenih, napadač u bijegu

tuzla policija

U tuzlanskom naselju Paša Bunar jutros u 7.20 časova u stanu su smrtno stradala dva lica, a jedno je povrijeđen

Na području Tuzle danas je izvršeno jedno ubistvo i dva samoubistva, dvoje ljudi je ranjeno iz vatrenog oružja, jedno od gelera ručne bombe.

U tuzlanskom naselju Paša Bunar jutros u 7.20 časova u stanu su smrtno stradala dva lica, a jedno je povrijeđeno.

Portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović rekao je da su smrtno stradali supružnici, dok je njihov dvadesetogodišnji sin povrijeđen i hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Tuzla.

Arnatutović je dodao da je, prema informacijama koje ima, povrijeđeni dvadesetogodišnjak u stabilnom stanju i van životne opasnosti.

On je rekao da se sa samog uviđaja može reći da je, najvjerovatnije, muž nožem usmrtio suprugu, a nakon toga aktivirao bombu, počinivši samoubistvo, pri čemu je povrijeđen i njihov sin.

“Izdata je naredba za obdukciju tijela, kao i naredbe za druge potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do ovog događaja”, rekao je novinarima Arnautović.

On je naglasio da je jutros oko 1.00 čas u tuzlanskoj Rudarskoj ulici nepoznati maskirani napadač ispalio više hitaca prema Željku Martinoviću /40/ i Armiru Mujiću /29/ koji su se nalazili ispred zgrade.

“Matrinović je zadobio nekoliko povreda od metaka, odnosno u stomak, te obje noge. On je hospitalizovan na Hiruškom odjeljenju UKC, dok je Mujić zadobio povrede noge”, rekao je Arnautović.

On je dodao da je napadač u bjekstvu i da se nastavljaju istražne radnje.

Treći slučaj tuzlanskog “crnog petka” je samoubistvo mlađeg muškaraca koji je skočio sa petog sprata stambene zgrade, što je potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Samoubistvo mladića policiji je prijavljeno u 13.30 sati.