direktor Policije RS-a

Ćulum: Nije se znalo gdje je Đukanović, jer bi u suprotnom bio uhapšen

darko culum

Kada dođe u KPZ Tunjice tužilac će ga saslušati, rekao je Ćulum

Govoreći o slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i predaje osumnjičenog Benedija Đukanovića, Darko Ćulum direktor Policije RS-a, danas je rekao da nije poznato gdje se nalazio Đukanović jer bi u suprotnom bio uhapšen.

“U toku je njegov transport u KPZ Tunjice jer mu je već određen pritvor. Kada dođe u KPZ Tunjice tužilac će ga saslušati”, rekao je Ćulum.

Danas se u Banjaluci održava sjednica Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije RS-a, a Ćulum je istakao da Policija RS-a intenzivno prati kretanje ilegalnih migranata na području RS-a u cilju bezbjednosti građana i njihove imovine.

“Za pet mjeseci na području RS-a migranti nisu značajnije ugrozili bezbjednost, a počinili su osam krivičnih djela, izvršili su jedno razbojništvo, nekoliko teških krađa i krađa i jedno krivično djelo oduzimanje ili oštećenje tuđe stvari. Najveći priliv migranata i ono što je Policija RS-a postupala je na području policijskih uprava Bijeljina, Banjaluka, Prijedor i Gradiška”, kazao je Ćulum.

“Na nivou Bosne i Hercegovine u prvih pet mjeseci ove godine evidentirano je 8.500 migranata ili 150 posto više u odnosu na isti period prošle godine. Kada je u pitanju Republika Srpska evidentirano je 2.675 migranata ili 330 posto više u odnosnu na isti period prošle godine”, rekao je Ćulum, javlja Anadolu Agency (AA).