Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slobodan Vasković

Da je ubistvo Krunića “krupna priča” otkriva i ovaj propust u istrazi: “Gdje su specijalci?”

krunic

Pitanje je zašto je “Specijala” dovedena tek 23. aprila i zašto pretraga terena nije bila detaljna odmah nakon višestrukog ubistva, već je trebalo više od dva dana da se nađu puške i okviri?!

Vlasnik više preduzeća Slaviša Krunić ubijen je 22. aprila u klasičnoj sačekuši u blizini porodičnog imanja nadomak Banjaluke, a jedan od njegovih navodnih ubica Benedi Đukanović još nije uhapšen i potraga za njim traje, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Đukanovića je policija imala “u šakama” nekoliko časova nakon ubistva, preciznije oko dva časa ujutro, u blizini Dervente, kada ga je zaustavla saobraćajna patrola. Međutim, Đukanović je pušten, jer, kako je iz MUP RS rečeno, tada nije bio osumnjičen.

“Emilio Baldo je uhapšen u noćnim satima u svojoj porodičnoj kući u Laktašima”, izjavio je dva dana nakon ubistva Darko Ćulum, direktor policije RS-a.

Baldo, koji je u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u brutalnoj likvidaciji Krunića, Žarka Pavlovića i teškom ranjavanju Gorana Ilića, tokom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu rekao je da je uhapšen u svojoj kući, odnosno kući njegove žene.

“Negdje u noći, ja ne znam koliko je bilo sati, ali po policijskom izvještaju je to bilo oko tri, na vrata je došla policija, probudili su nas i mene pozvali radi davanja izjave i poveli me u PS Laktaši. Oduzeli su mi garderobu, a obavljen je i pretres moje kuće u Laktašima, odnosno to je kuća moje supruge, a policija ništa nije odnijela niti izuzela iz te kuće, osim moje garderobe koju su po drugi put skinuli sa mene i odnijeli”, izjavio je Baldo!

Baldo je 23 aprila, nekoliko sati nakon hapšenja (ne zna se tačno u koje vrijeme), slikan, kako je navedeno u medijima, “u blizini mjesta zločina”. Navedeno je još i da je tada uhapšen, ali to, očito, nije bila tačna vijest, prema onome što tvrdi Darko Ćulum.

Ostalo je nepoznato zašto je Baldo, nekoliko sati nakon što je uhapšen, dovođen u blizinu mjesta zločina i zašto je slikan na tom mjestu, a slika “procurila” u medije?!

Emilio Baldo

Sva ova pitanja traže precizne odgovore, jer su oni neophodni kako bi se potpuno rasvijetlilo i višestruko ubistvo i pokazalo da u toku istrage koja je uslijedila nije bilo grešaka.

Pitanje je i zašto je “Specijala” dovedena tek 23. aprila i zašto pretraga terena nije bila detaljna odmah nakon višestrukog ubistva, već je trebalo više od dva dana da se nađu puške i okviri?!

Ubistvo Slaviše Krunića je naručeno i plaćeno, u to nema nikakve dileme. Nema dileme ni da su ubice detaljno proučile kretanje Krunića i obezbjeđenja, prije nego što su napali. I, nažalost, ubili.

Nema dileme da su sva trojica osumnjičenih – Đukanović, Baldo i Željko Kovačević, koji je ubijen tokom napada na Krunića, prevejani kriminalci, što su iza rešetaka proveli više vremena nego na slobodi. I da su poznate njihove “veze”!

Oni su, takođe, nema sumnje, pripadnici organizovane kriminalne grupe, koja je napala i likvidirala Krunića, Pavlovića i teško ranila Gorana Ilića! Da bi se ta grupa u potpunosti otkrila, razbila i pohapsila, posebno Naručioci ubistva, ne bi smjelo biti nikakve improvizacije, propusta, posebno ne “predstave za javnost”.

Slaviša Krunić i Žarko Pavlović, njegov pratilac, ubijeni su u klasičnoj “sačekuši” 22. aprila u selu Glamočani, nadomak Banjaluke oko 22 sata i 30 minuta. Tom prilikom teško je ranjen Goran Ilić, Krunićev vozač.

Prilikom napada ubijen je i jedan od plaćenih ubica Željko Kovačević.

Željko Kovačević

Okružni sud odredio je 25. aprila jednomjesečni pritvor Emiliju Baldi, na zahtjev Republičkog javnog tužilaštva.

Dragan Lukač izjavio je da MUP RS “ima neoborive dokaze” o umiješanosti Balde i Đukanovića u monstruozni zločin.

MUP RS je podnio krivičnu prijavu protiv Balde, Đukanovića i ubijenog Kovačevića za ubistvo Krunića, Pavlovića i teško ranjavanje Ilića.

Krunić je sahranjen u Glamočanima 25. aprila, a Pavlović na Palama isti dan.