Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Da li je Zarif Seferović povezan s ubistvom supruge zbog njenog novca?

zivinice-policija1111

Njemački državljanin Zarif Seferović provesti će sljedećih mjesec dana u zatvoru zbog sumnje da je povezan s ubistvom svoje supruge Svetlane koja je upucana u automobilu u Živinicama, piše Dnevni list.

Tužitelj Ivo Iveljić, kojem je ovaj slučaj dodijeljen, rekao je kako je u petak održano ročište na kantonalnom sudu u Tuzli te je Seferoviću određen pritvor od 30 dana, a za to vrijeme istraga bi trebala razjasniti što se tačno dogodilo s Seferovićevom suprugom te na koji je točno način ubijena.

Podsjetimo, Zarif je pričao kako se on zajedno s ženom kobnog dana vozio cestom kada je vidio da ih prati automobil tamnoplave boje, a kada je skrenuo na makadamski put na lokaciji Bare, to auto ih je sustiglo i presrelo im put. Iz njega su, pričao je Zarif, izašli razbojnici koji su tražili novac te su s nekoliko metaka ubili Svetlanu jer im nije dala dovoljno novca.

Ipak, policajcima su bile mnoge stvari čudne u njegovoj priči te su ga na kraju uhapsili zbog sumnje da ima neke veze s ubistvom supruge te da je iscenirao zločin.

Nije im jasno zašto je odlučio skrenuti na makadam kada je vidio da ih neko auto prati. Čudno im je i zašto bi muža razbojnici pustili na slobodu, a ženu mu ubili, te se na kraju Zarif našao u pritvoru.

Kruže priče i kako su inspektori MUP-a pregledali snimke nadzornih kamera i vidjeli kako su se prije zločina cestom vozila dva automobila, Opel u kojoj su se nalazili Seferovići, te Audi njemačkih registarskih oznaka, ali muža su ipak priveli. Otkrili su kako je Svetlana imala policu životnog osiguranja, te se sumnja da se Zarif htio domoći tog novca. Je li ženu sam ubio ili su mu pomogli ljudi iz automobila koji ih je pratio, istražiteljima još ne znaju. Inače, Svetlana Seferović je rođena u Nišu prije 52 godine, a i ona i njezin muž koji je rodom iz Bosne imali su njemačko državljanstvo.