Mještani Novog Travnika

Da li se tragedija mogla spriječiti: “Ubica je svakim dan vozio ovim putem pijan”

rustempasic nesreca travnik

“Svi znamo koliko se ovdje brzo vozi, živimo ovdje. Ubica je svaki dan vozio ovim putem i to pijan”

Jedan od mještana Novog Travnika, Adem Kurić, je u izjavi za televiziju N1 kazao da je njegova kćerka prisustvovala mjestu nesreće sinoć, te je kazao kako su u Novom Travniku svi svjesni problema brze vožnje.

“Moja se kćerka spremala da izađe vani sa kolegicama. Nazavala me da kaže da se desila nesreća, izletio sam i vidio strašne prizore. Kazala mi je da je čula auto koje ide velikom brzinom, promašilo je i onda se okrenula i vidjela kako ja auto udario ženu i četvero djece. Jako se potresla, nismo spavali cijelu noć”, kazao je Kurić za N1.

Dodao je da će se građani okupiti danas i pitati nadležne da li se osjećaju odgovornim za sinoćnju nesreću.

“Svi znamo koliko se ovdje brzo vozi, živimo ovdje. Ubica je svaki dan vozio ovim putem i to pijan. Danas ćemo se okupiti da iskažemo poštovanje porodici poginulih i pitamo nadležne da li se smatraju imalo odgovornim za ovo što se desilo. Zanima nas koliko su kazni napisali za prekršioce, za ove što pijani voze? Ako nešto ne urade, samo je pitanje ko će biti sljedeći”.

Podsjetimo, sinoć se u Novom Travniku dogodila nesreća u 21 sat u kojoj je pijani vozač automobilom pokosio pet osoba, a u kojoj su život izgubile majka i maloljetna kćerka. Troje djece je povrijeđeno.

– Za sada smo preliminarno utvrdili da je osoba inicijala N. R. bila pod utjecajem alkohola. Imao je više od tri promila alkohola u krvi. Vidjet ćemo je li još bilo alkohola u krvi, jer smo uzeli uzorke i čekamo zvanične rezultate, rekao je danas za medije zamjenik glavnog kantonalnog tužioca Srednjobosanskog kantona Dragan Popović.

On je naglasio da će predložiti da Nerminu Rustempašiću bude određen pritvor.

– Vozač Opel Astre je, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi. Za sada, otprilike, možemo zaključiti da je na trotoaru pokupio majku s dvoje djece i djecu lokalnog imama – objasnio je Popović.

Prema njegovim riječima, danas će biti obavljena obdukcija tijela žene i djevojčice.