Uvozio ih iz inostranstva

Damir osuđen na zatvor zbog prodaje skupih automobila

zatvor
zatvor fena

Damir Mitar je automobile uvozio iz inostranstva i njihovom prodajom na ime nabave i prodajne cijene ostvario imovinsku korist u iznosu od 374.326,66 maraka

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Damir Mitar, zv. “Rajkić” (1980.) iz Posušja, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine za krivično djelo nedopuštene trgovine.

Od Damira Mitra je oduzeta imovinska korist pribavljena počinjenjem krivičenog djela u iznosu od 374.326,66 maraka, koja će postati vlasništvo i imovina Zapadnohercegovačkog kantona, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva ZHK-a.

Damir Mitar je osuđen zbog toga što je od 2010. do 2016. godine u Širokom Brijegu i drugim mjestima u Bosni i Hercegovini, baveći se trgovinom u obliku djelatnosti bez odobrenja nadležnog organa, prodao šest skupocjenih automobila. Automobile je uvozio iz inostranstva. Prodajom automobila na ime nabave i prodajne cijene ostvario imovinsku korist u iznosu od 374.326,66 maraka.

Tokom postupka, Kantonalno tužilaštvo ZHK-a je sudu predočilo nalaz i mišljenje vještakinje finansijske struke i više od 120 materijalnih dokaza, što je bio temelj za donošenje pravomoćne osuđujuće presude.