Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija

Dan žalosti u Bosanskoj Kostajnici zbog smrti mladića i djevojke, sutra obdukcija tijela

kost

“Zasad ništa ne ukazuje da je smrt posljedica izvršenja nekog krivičnog djela”

Zbog tragične smrti dva mlada lica sa područja opštine Bosanska Kostajnica, načelnik je donio odluku da se nedjelja, 31. januar, proglasi Danom žalosti na području opštine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ranije su mediji objavili da su u subotu ujutru tijela mladića i djevojke pronađena u parkiranom automobilu u Kostajnici, a da će nakon uviđaja i istrage biti poznati detalji ovog slučaja.

“Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade opštine Bosanska Kostajnica, javnim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama, preduzećima i društvima na području opštine Bosanska Kostajnica. Na Dan žalosti na javim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima”, objavljeno je iz Opštine Kostajnica.

Dodaje se da elektronski mediji sa područja Bosanske Kostajnice imaju obavezu da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

“Uviđaj je završen. Smrt je nastupila, najvjerovatnije, gušenjem. Na koji tačno način, pokazaće obudukcija. Zasad ništa ne ukazuje da je smrt posljedica izvršenja nekog krivičnog djela”, dodao je Mitrović.

On je naveo da nakon obavljenog uviđaja nema sumnje na krivično djelo, ali da se o tome tužilaštvo i definitivno može izjasniti nakon nalaza obudkcije i prikupljanja još nekih dokaza na osnovu kojih bi se ovo i potvrdilo.

“Tačan uzrok smrti biće utvrđen obdukcijom koja će biti obavljena sutra u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci”, navodi se u saopštenju PU Prijedor.