Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Darinka nije ga ubila Milivana?

b9d356671e3081e4416a9f8eb545b8cd

Vijest da su se supružnici Milovan Kovačević (72) i Darinka Šušković (73) iz Ostružnje Donje kod Stanara međusobno poubijali 2007. godine prihvaćena je sa nevjericom u ovom selu.

Nakon što je dobojska policija saopštila da je deceniju duga policijska istraga utvrdila da su se starci potukli, te da je Milovan preminuo od povreda nakon tuče, njegov brat Vojko i dalje tvrdi da su starci bili na meti razbojnika.

On je prije devet godina prijavio policiji ovaj slučaj, a kaže da nije zadovoljan ovakvim rezultatom gotovo deceniju duge istrage. Da je policija konačno završila svoj posao saznao je juče od novinara, te odlučio da progovori o detaljima ubistva.

– Kada sam došao, Milovan je ležao na trosjedu. Darinka je sva krvava sjedela na ugaonoj. Jedan prst joj je bio otkinut, a imala je otvoreni lom lobanje kod slepoočnice – prepričava Vojko.

Darinka mu je pokazala na Milovana i rekla da on spava, međutim kad mu je Vojko prišao vidio je da brat nema srčani puls. Prisjeća se da je tijelo već bilo hladno, a pored njega je bila slomljena lovačka puška, piše EuroBlic.

– Glava mu je bila totalno smrskana, bolje reći zdrobljena. Kao vreća žita. On je bio na krevetu, kao da je legao da umre. Tada je Darinka počela da govori o napadu pljačkaša – kazuje Vojko.

Rekla mu je kako je napadač razbio roletnu i prozor, kroz koji je ušao, te kako je bio krupan čovjek. Milovan se, prema njenim riječima, pokušao odbraniti puškom, koju mu je napadač oteo i slomio, a onda ih počeo tući drvenom motkom.

– Našao sam i brezovu motku, na kojoj je bilo kose i u tom momentu pozvao policiju. Darinku su kolima hitne pomoći prevezli u Doboj, a potom u Banj Luku – prisjeća se Vojko.

Tokom sljedećih nekoliko dana je više puta posjetio Darinku u banjalučkoj bolnici prije nego što je i ona preminula. Iako je bila izgubljena, kaže da je i dalje pričala kako su napadnuti, samo sada kako je to bio mršav i visok čovjek, te kako zna da je Milovan mrtav i da mu treba organizovati sahranu.

– Ubrzo je umrla, a ja i dalje ne mogu da vjerujem u rezultate policijske istrage da je to ona mogla uraditi ni psihički, ni fizički. Prvo, jer sam siguran da ga je neopisivo voljela, a drugo jer žena nema snage da onako smrska čovjeku glavu – naglašava Kovačević.

Upravo zato i dalje sumnja da je u momentu smrti Milovana Kovačevića sa supružnicima bio i neko treći, kako tvrdi policija, ko ga je zapravo i ubio. Međutim, ovakva teorija je isključena nakon kriminalističko-forenzičke analize i materijalnih dokaza koji su tokom istrage pokazali da su supružnici tokom kobne tuče bili sami.

VEZANI TEKST Policija nakon devet godina riješila slučaj dvostrukog ubistva

Darinkin brat Dragutin je, prema rezultatima istrage, došao tek nakon Milovanove smrti i pomogao joj da razbaca stvari i razbije prozor, kako bi sve izgledalo kao razbojnički napad.

Nekoliko godina kasnije i Dragutin je preminuo, odnijevši u grob tajnu o načinu na koji su umrli zet i sestra. Zbog toga će, bez obzira na rezultate policijske istrage, čitav slučaj i dalje ostati misterija za rođake i komšije preminulih supružnika.

Vojko Kovačević ne krije da je njegov brat bio sklon alkoholu i da su ga često znali naći potpuno pijanog.

– Njoj to nije smetalo, jer ga je voljela. Nikada mu nije prigovorila – priča Vojko.

Ipak, od izvora bliskih policijskoj istrazi saznajemo da su pojedini svjedoci tokom istrage ispričali da je Darinka i prije imala modrice, pa čak i slomljenu ruku, ali da nije željela javno da prizna da je Milovan tuče.

Poslije smrti Milovana Kovačevića i Darinke Šušković u kući je nađeno više od 8.000 KM, kao i njen zlatni nakit, te štedna knjižica na kojoj je bilo oročeno oko 10.000 KM.

Ona je bila austrijski penzioner, dok je i Milovan imao ušteđevinu, a novac je nađen na vidnim mjestima, što je,takođe, odmah isključilo pljačku kao motiv.