Crna hronika

Kantonalni sud u sarajevu

Dario Delibašić pušten iz pritvora

12/07/2019

Mediji su prenijeli da se Delibašić sumnjiči da je 20. aprila sudjelovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara "Mahala" u Sarajevu

Kantonalni sud u Sarajevu donio je 11. jula rješenje o puštanju iz pritvora Daria Delibašića, nakon čega je on pušten na slobodu, potvrđeno je Feni u tom sudu.

Kako je Feni rečeno iz Tužilaštva KS puštanje iz pritvora zatraženo je iz te institucije kao i određivanje mjera zabrane po čijem prijedlogu je Sud i postupio.

Delibašiću je tako zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta, putovanja te mu je izrečena mjera sastajanja sa određenim osobama.

– Izrečena mu je naredba da se mora povremeno javljati nadležnom državnom organu – navode iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Delibašića, sina legendarnog bosanskohercegovačkog košarkaša Mirze Delibašića, 17. maja uhapsili su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova KS po nalogu Tužilaštva KS koje ga sumnjiči za sudjelovanje u počinjenju krivičnog djela razbojništva i otmice iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Mediji su prenijeli da se Delibašić sumnjiči da je 20. aprila sudjelovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara “Mahala” u Sarajevu.

Naoružane osobe su onda u naselju Pejton na Ilidži presreli Kilerdžija, koji se nalazio u putničkom automobilu. Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka, a od njega su tražili milion KM.

Delibašić je privođen i ranije u vezi istog slučaja, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.