Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno!

Buntić ostaje na slobodi, Sud u Ljubuškom odbio žalbu Tužilaštva

buntic stanica
FOTO: Pixsell/ Arhiva

Denis Buntić je petak, 22. septembra prijavljen za nasilje u porodici, kada je pretukao suprugu Klaru, u njihovoj porodičnoj kući

Općinski sud u Ljubuškom ponovo je odbio žalbu Tužilaštva ZHK u vezi predmeta protiv bivšeg rukometaša Denisa Buntića (41).

“Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom 3. opktobra donijelo je rješenje kojim se odbija žalba Kantonalnog Tužilaštva ZHK Široki Brijeg, te rješenje sudije za prethodni postupak ovog suda od 29. septembra potvrđuje u potpunosti”, odgovorili su iz Suda za Dnevni avaz.

Podsjetimo, majka Denisa Buntića je dugogodišnja uposlenica Općinskog suda u Ljubuškom.

Nakon prve žalbe kojom je Denis Buntić pušten na slobodu te su mu određene mjere zabrane, Izvanraspravno vijeće je tražilo izuzeće. Međutim, Kantonalni sud u Širokom Brijegu je to odbio, budući da, kako su naveli, predsjednik Izvanraspravnog vijeća nije bio nadležan za upućivanje zahtjeva.

Potom je postupak vraćen na početak, a sudija za prethodni postupak je, ponovo, prema Buntiću odredio mjere zabrane. Posljednja žalba Tužilaštva ZHK rezultirala je na isti način.

Tužilaštvo ZHK protiv njega vodi istragu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici i krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Denis Buntić je petak, 22. septembra prijavljen za nasilje u porodici, kada je pretukao suprugu Klaru, u njihovoj porodičnoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom.

Tokom pretresa kuće, pripadnici Policijske uprave Ljubuški su pronašli cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, zolje, lovačko oružje, streljivo.

“Ja nemam izbora”

Klara Buntić je dijelu medija ustupila audiosnimku napada. Jer, kako je rekla, nije više htjela trpjeti nasilje, a dosad joj niko nije htio pomoći. Ispričala je čak kako su prijatelji i njegovi roditelji rekli da neće svjedočiti ako ga prijavi iako su vidjeli kako ju je udario.

“Ne podcjenjujte me. Ja nemam izbora. Ako svi ne čuju kako izgleda moj život, mogla bih ostati bez njega”, rekla je Klara Jutarnjem listu.

“Trpim to pet godina. Dan prije krštenja našeg djeteta, držao je dijete u rukama i udarao me. Uzeo je bocu mineralne vode kojom me htio lupiti u glavu, ali je kum stao između nas i to spriječio. Puknuo mi je bubnjić. Još prije toga u sobi me ščepao za kosu i lupio. Na parkingu pred kućom sam povraćala i vrtjelo mi se u glavi pa su moji insistirali da odem na hitnu. Prijatelji su mi rekli: ‘Oprosti, ne možemo protiv njega svjedočiti.’ Njegovi roditelji također”, opisala je što je preživljavala.